Συνεργασία Χαραλαμπίδη Κρίστη - Πανεπιστημίου Κύπρου

Με €100.000 επιχορηγεί το νέο έργο «Τα Παιδιά Πολίτες του μέλλοντος», που γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης. Η εταιρεία συνεχίζει εδώ και δύο χρόνια, το πρόγραμμα αλληλεγγύης «Συμμετοχή», που έχει ως επίκεντρο τα παιδιά της Κύπρου.

Σε διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου, στο κτίριο Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», ο διευθύνων σύμβουλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης Μάριος Καμπανελάς, τόνισε πως το πρόγραμμα «Συμμετοχή», που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2013 και έχει ως πρεσβευτή τον καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, έχει υλοποιήσει με επιτυχία 30 έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και εκπαίδευσης των παιδιών σε κάθε γωνιά της Κύπρου. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανακοίνωσε και τον Παγκύπριο Σχολικό Διαγωνισμό Δημοτικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Τα Παιδιά, Πολίτες του Μέλλοντος». Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αγωγής Υγείας (ΠΣΑΥ), στοχεύει στη δημιουργία μιας λειτουργικής εγκατάστασης με εικαστικό ενδιαφέρον σε χώρο των σχολείων, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών για έκφραση και επικοινωνία. Στους χώρους αυτούς, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτίθενται με ποικίλους τρόπους σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, εμπειρίες, προτάσεις και δράσεις που οι μαθητές θα μοιραστούν με την ευρύτερη σχολική κοινότητα. Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί σε τέσσερεις φάσεις που αφορούν στην ανακοίνωσή σε όλα τα σχολεία παγκύπρια, την αξιολόγηση και επιλογή των προτάσεων από ειδική επιτροπή, την εξέλιξη των προτάσεων από φοιτητές Αρχιτεκτονικής και τέλος την υλοποίηση.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, τόνισε πως το πρόγραμμα, εκπονείται από ερευνητική ομάδα ακαδημαϊκών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής με τη συμμετοχή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και στοχεύει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς αρχιτεκτονικών κατασκευών, οι οποίες προορίζονται για χρήση από παιδιά προεφηβικής ηλικίας ως εγκαταστάσεις ελεύθερων δημιουργικών δραστηριοτήτων.

«Επιδιώκεται η στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ φοιτητών αρχιτεκτονικής και μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης. Σημειώνεται ότι η διαδικασία συμμετοχικού σχεδιασμού, έχει επιτυχώς εφαρμοστεί σε ανάλογη πρωτότυπη δράση που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Χατζηγιωργάκης Κορνέσιος κατά την σχολική χρονιά 2014-15», υπογράμμισε.
Η υλοποίηση των κατασκευών θα πραγματοποιηθεί μέσω σειράς Εργαστηρίων Αρχιτεκτονικών Κατασκευών, υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση της ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και θα πραγματοποιηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του 2015 και 2016.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της Χαραλαμπίδης Κρίστης, Αλέξης Χαραλαμπίδης ανέφερε ότι: «Παραμένουμε σταθεροί στις βασικές αξίες της “Συμμετοχής”: Τη Συνέπεια, την Αξιοπιστία, το Συναίσθημα, την Ουσιαστική έμπρακτη προσφορά στο συνάνθρωπο και προχωράμε δίνοντας έμφαση στην παιδεία, που μαζί με την Υγεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε χώρας». 

Τέλος, ο πρεσβευτής της «Συμμετοχής» Σάκης Ρουβάς, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του βλέποντας πως έχει δυναμώσει ακόμα πιο πολύ. «Είμαι βέβαιος ότι το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης της “Συμμετοχής” θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο, ώστε να καλύψει όλο το νησί για να ανταποκριθούμε σε όλους τους ανθρώπους της Κύπρου που μας έχουν ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Μέσω της “Συμμετοχής” έχει μπει ο σπόρος που θα μεγαλώσει η αγάπη και νιώθω τυχερός που είμαι μέλος αυτής της πλατφόρμας, αυτής της εκστρατείας ευαισθητοποίησης των ανθρώπων. Χρειαζόμαστε τις καρδιές των ανθρώπων στην κοινωνία, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει τρόπος ζωής μας. Το σημαντικότερο είναι να μεταδώσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης και όλοι μαζί θα γίνουμε καλύτεροι».

Να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμετοχή», διατέθηκαν €30.000 για έργα σε 11 Δημοτικά Σχολεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ αναπτύχθηκαν χορηγίες για την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικού Θηλασμού, τα παιδικά πρωταθλήματα της ΚΟΠ Grassroots και του Φεστιβάλ Γάλακτος. Επίσης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και άλλους φορείς ολοκληρώνεται το έργο Dairious για την ανακύκλωση ληγμένων γαλακτοκομικών προϊόντων και την παραγωγή βιοαερίου. Η Χαραλαμπίδης Κρίστης βρίσκεται κοντά σε ευπαθείς ομάδες πολιτών με την παροχή δωρεάν προϊόντων, ενώ σε συνεργασία με αγελαδοτρόφους προμηθευτές της εταιρείας, φέτος το Πάσχα πρόσφερε 2.000 κιλά χαλλούμι σε Κοινωνικά Παντοπωλεία. Επιπλέον από τον Ιούνιο 2013 μέχρι το τέλος Μαΐου 2015 πρόσφερε 162.000 λίτρα φρέσκο γάλα σε συνδέσμους Πολυτέκνων και σε Κοινωνικά Παντοπωλεία, καθώς και 1,380.000 γαλατάκια σοκολάτας δωρεάν σε άπορους μαθητές. 

Δειτε Επισης

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Χ. Προύντζος: Το μεγαλύτερο γεγονός επιχειρηματικότητας που έγινε ποτέ στη Λευκωσία το Inspire 2024 (video)
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο