Powered by

Στην Αθήνα μεταφέρεται το Brussels Group

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο (23/5) το βράδυ στις Βρυξέλλες στο επίπεδο του "Brussels Group" ο κύκλος των τεχνικών διαβουλεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών.

 

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν από την ερχόμενη Τρίτη (26/5) και μετά, όποτε όπως είναι προγραμματισμένο θα επανέλθουν στις Βρυξέλλες τα στελέχη της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το εύρος των ζητημάτων που εκκρεμούν έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και η επίτευξη συμφωνίας ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας σε τεχνικό επίπεδο μπορεί να θεωρηθεί ορατή.

Ωστόσο οι ίδιες πηγές σημείωναν πως εξακολουθούν να υφίστανται διάφορες σε θέματα που σχετίζονται με το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό, τον δημοσιονομικό τομέα κ.α.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου