Powered by

Κοντά σε συμφωνία εκτιμούν Γιούνκερ- Τσίπρας

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά οι δυο άνδρες «είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας και συνεννόησης, ενώ ο κ. Γιούνκερ εκτίμησε ότι είναι εφικτό η συμφωνία να κλείσει μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή μέχρι τα τέλη Μαΐου - μέσα Ιουνίου.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κομισιόν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, και ο Γιούνκερ αναγνώρισε πως υπάρχει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις της Αθήνας με τους θεσμούς.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι εάν κυριαρχήσει η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». Υπογράμμιζαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης και πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική λύση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα. «Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία» τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Προχωρώντας σε μια σύντομη αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Ρίγα της Λετονίας, οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για ένα ταξίδι που είχε ουσία. Για το εάν έδωσε το ταξίδι ώθηση στις διαπραγματεύσεις, οι ίδιες πηγές απαντούσαν «σίγουρα» και επισήμαιναν ότι εκφράστηκε η πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές να υπάρξει συμφωνία.

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», αναφέρεται στην ανάρτηση, η οποία καταλήγει: «Η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη».

Εσωκομματικό κρας τεστ για συμφωνία 

Με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο οι εργασίες της διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή συνολικά περίπου 350 μελών της ΚΕ, βουλευτών και επικεφαλής των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος.

Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και θα τοποθετηθούν επί αυτών υπουργοί, βουλευτές και στελέχη.

Δειτε Επισης

Ελλάδα: Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το 2025 και μετά
DBRS: Αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το 2024
Ελλάδα: Άντλησε από τις αγορές κοντά στα 9 δις ευρώ από την αρχή του έτους
Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής