Αποκρατικοποιήσεις: Προσήλωση σε διαδικασίες και χρονοδιαγράμματα

Ομαλές διαδικασίες και πιστά χρονοδιαγράμματα είναι απαραίτητα σε μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης τόνισε ο επίτροπος Ιδιωτικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου κατά τη διάρκεια του 5ου Nicosia Economic Congress, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Cyta βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της προετοιμασίας του εδάφους για την προσέλκυση επενδυτή ή επενδυτών. 

Όπως είπε για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργηθεί ιδιωτική εταιρεία.  

Στόχος των ιδιωτικοποιήσεων -ξεκαθάρισε- ότι δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά η βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας του οργανισμού. Στο επίκεντρο εκτός από τη Cyta βρίσκονται τα λιμάνια και η ΑΗΚ. 

Πάντα, τόνισε, υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Μόνο η Κύπρος και το Λουξεμβούργο έχουν δημόσιες τηλεπικοινωνίες στην Ευρώπη, ενώ από τις 32 χώρες που έχουν στρατηγικούς επενδυτές οι 25 τους έχουν δώσει το 100% του ελέγχου. 

«Ο επενδυτής θέλει να έχει τον έλεγχο για να βεβαιωθεί ότι θα δει αποτελεσματικότητα».

Όσον αφορά την ΑΗΚ ανέφερε ότι στις 29 Μαίου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την αποκρατικοποίηση του οργανισμού και τον Ιούλιο θα ανακοινωθεί ποιος θα είναι. 

Δειτε Επισης

Deloitte Κύπρου: Ορόσημο για τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών η εκλογή Γ. Παντελίδη στην προεδρία της ΟΕΒ
Η Νατάσα Πηλείδου διευθύνουσα σύμβουλος της Med Energywise Ltd
Η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής παιδείας ανάμεσα στους νέους και πώς θα επιτευχθεί
Πρόεδρος της ΟΕΒ χωρίς ανθυποψήφιο...Το who is who του Γιώργου Παντελίδη που διαδέχεται τον Αντώνη Αντωνίου
UniCredit: Πράσινο φως από την ΕΚΤ για απόκτηση έως 29,9% της Commerzbank
Στην τελική ευθεία τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής, Aρχιτεκτονικής Εσωτερικού Χώρου και Ανάπτυξης Γης 2024
Η διεθνής στρατηγική της KPMG για ενοποιήσεις δραστηριοτήτων και πώς την προσεγγίζει η KPMG Κύπρου
Πάει για πρόεδρος της ΟΕΒ ο Γιώργος Παντελίδης της Deloitte-«Κλείνει» σήμερα η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων
Χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός: Διεθνή διδάγματα για βιώσιμο οικονομικό μέλλον
Νίκος Χριστοδουλίδης: Έτοιμη να ενισχύσει επιχειρήσεις και πολίτες με χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό η πολιτεία