Ευρωπαϊκή Μέρα Ναυτιλία η 20ή Μαΐου

Ως «Ευρωπαϊκή Μέρα Ναυτιλίας» έχει καθιερωθεί η 20ή Μαΐου.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Ναυτιλία είναι άµεσα συνυφασµένη µε την ιστορία και την οικονοµία των περισσότερων χωρών της Ευρώπης, η Ευρωπαϊκή Ένωση µε τη βοήθεια των κύριων θεσµικών της οργάνων, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Ευρωπαϊκό Συµβούλιο, έχει αποφασίσει από το 2008, την καθιέρωση της μέρας αυτής, η οποία θα γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Κύριος στόχος της «Ευρωπαϊκής Μέρας Ναυτιλίας» είναι η ευαισθητοποίηση και ενηµέρωση του ευρύτερου κοινού για τις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα, τις προκλήσεις που αντιµετωπίζει η Ναυτιλία, οι περιβαλλοντικές προκλήσεις, καθώς επίσης, η προβολή της μεγάλης συνεισφοράς της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην οικονομία των Κρατών Μελών. 

Πρόκειται για έναν εορτασµό που αφορά όλο το Ευρωπαϊκό Ναυτιλιακό Σύμπλεγμα, αφού η Ευρώπη είναι µία ήπειρος µε ακτογραµµή µήκους περίπου 70.000 χιλιοµέτρων, ενώ η πλειοψηφία των Κρατών Μελών της, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, είτε είναι παράκτιες είτε νησιωτικές περιοχές, δηλαδή άµεσα συνδεδεµένες µε το στοιχείο της θάλασσας, της οποίας οι πόροι και τα ναυτικά επαγγέλµατα είναι ζωτικής σηµασίας για την ευηµερία και την ποιότητα ζωής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, ως ο επαγγελματικός σύνδεσμος της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην Κύπρο, συμμετέχει στους εορτασμούς και στην προσπάθεια για την προώθηση και στήριξη της «Ευρωπαϊκής Μέρας Ναυτιλίας», διοργανώνοντας κάθε 20ή  Μαΐου, αιμοδοσία, προβάλλοντας παράλληλα και ένα μέρος του κοινωφελούς έργου που επιτελεί. Φέτος η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015, από τις 2.30 μ.μ. μέχρι τις 5.00 μ.μ. στη Πολυκλινική «Υγεία» στη Λεμεσό, κάτω από την αιγίδα του υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη.

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, χαιρετίζει την «Ευρωπαϊκή Μέρα Ναυτιλίας» και συνεχίζει έμπρακτα να προωθεί την Ναυτιλία ως «Μηχανή Αειφόρου Ανάπτυξης».   

Δειτε Επισης

SIMBA Animal Aid Cyprus: Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για δύο διασωθέντα σκυλιά
Shell Cyprus: Στέλνει τρεις τυχερούς στη Μόντζα για το Grand Prix της Formula 1-Στις 25 Ιουλίου η κλήρωση
Stoiximan και ΑΠΟΕΛ στήριξαν τη Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ»-Χρηματική δωρεά και πασχαλινά δώρα
Συμμετείχε και φέτος στην εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα» η Alpha Bank Κύπρου
Οι 60 νικητές που κέρδισαν τα κουπόνια για πασχαλινά ψώνια από το MyPetrolina app
Εθελοντές εργαζόμενοι της ΧΜ συμμετείχαν στην ετήσια αιμοδοσία της εταιρείας
Μετά τη Λευκωσία, μάγεψαν και τη Λεμεσό οι Pilobolus
Libertex: Γιόρτασε το πάθος, την μαγεία του ποδοσφαίρου και το ομαδικό πνεύμα προβάλλοντας το FC Bayern-Inter Milan
Η Eminentia Trading Ltd τίμησε τους καλύτερους Thermomix & Kobold Experts της Κύπρου (pics)
Στηρίζει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» ο Άρης Λεμεσού