Lavar Shipping: Γιορτάζει 50 χρόνια στον κλάδο ναυτιλίας

Η Lavar Shipping, με βάση τη Λεμεσό και με ιδρυτή τον επιχειρηματία Παντελή Τσάνο το 1965, γιορτάζει τα 50 χρόνια πορείας στη ναυτιλιακή βιομηχανία στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η σημαντικότερη εταιρεία του Ομίλου RPT, η Lavar Shipping είναι μια από τις πρώτες ναυτιλιακές εταιρίες που ιδρύθηκαν στην Κύπρο, έχοντας διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην εξέλιξη της ναυτιλίας και στην εδραίωση της Κύπρου ως ναυτιλιακό κέντρο. Στο παρόν στάδιο βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πρώτες ναυτιλιακές εταιρίες στην Κύπρο και εργοδοτεί 30 Κύπριους επαγγελματίες.

«Η κυπριακή ναυτιλία, στην οποία έκανε τα πρώτα του τολμηρά βήματα ο πατέρας μου το 1965, διαφέρει πολύ από το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούμε σήμερα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Ρηγίνος Τσάνος. «Τότε στα αρχικά στάδια της βιομηχανίας, είχε τη διορατικότητα να αναγνωρίσει τις προοπτικές που θα μπορούσε να προσφέρει το νησί μας, αλλά συνάμα είχε να αντιμετωπίσει διάφορες δυσκολίες και προκλήσεις» συμπλήρωσε.

Σήμερα, η Lavar Shipping είναι μια πολύπλευρη εταιρία, προσφέροντας παραδοσιακές και εξειδικευμένες υπηρεσίες στην τοπική και διεθνή βιομηχανία, με την έμπειρη της ομάδα να παρέχει υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων της Πρακτόρευσης Πλοίων / Υπηρεσίες Ελλιμενισμού, Τροφοδοσίας / Ανταλλακτικών, και Τεχνικής Υποστήριξης. Η Lavar Shipping διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις ship-to-ship εκτός των ορίων του λιμανιού της Λεμεσού και σε συγκεκριμένες υπεράκτιες τοποθεσίες.

«50 χρόνια μετά, και με μια εδραιωμένη πλέον παρουσία στη βιομηχανία, είμαι πολύ περήφανος που διαδέχθηκα τον πατέρα μου ως επικεφαλής μιας εταιρίας η οποία έχει εξελιχτεί σύμφωνα με τις μεταλλασσόμενες οικονομικές συνθήκες και τις τάσεις της βιομηχανίας», πρόσθεσε ο κ. Τσάνος. «Καθώς η χώρα μας αργά και σταθερά ξεπερνά τις οικονομικές δυσκολίες που την περιέβαλαν το 2013, η ναυτιλία – και οι εταιρίες όπως της δική μας – έχουν την ευκαιρία να πρωτοστατήσουν στην ανόρθωση αυτή, κτίζοντας επί των δυνατοτήτων και τον επαγγελματισμό τους, και παράλληλα να συνεχίσουν να διαφοροποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μένοντας πιστοί στις ιδρυτικές μας αρχές, η Lavar Shipping θα συνεχίσει στο μέλλον να διευρύνει τους ορίζοντές της, καθώς και αυτούς της Κύπρου μας» τόνισε καταληκτικά ο κ. Τσάνος.

 

Δειτε Επισης

Εξαπατούν το κοινό-Επιτήδειοι «χρησιμοποιούν» τον Αντικαρκινικό για να αποσπούν χρήματα με παράνομο τρόπο
Οι εισηγμήνες στην ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ που δεν δημοσιοποίησαν ετήσια οικονομική έκθεση για το 2023
ΧΑΚ: Αυτές οι εταιρείες δεν υπέβαλαν ετήσια οικονομική έκθεση για το 2023
Η Finyard υποστηρίζει κυπριακές φιλανθρωπικές οργανώσεις με δωρεά στο Ίδρυμα «Μικροί Ήρωες»
Ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της ΕΚΟ Κύπρου για μοτοσικλετιστές
Νέα στάση για το Waste Wisely Cyprus: Από τις υπεραγορές στο Fork Food Market
ΙδΕΚ: Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για κοινά έργα Ε&Κ μεταξύ Κύπρου, Ιαπωνίας και ευρωπαϊκών χωρών
Το μέλλον των κυπριακών νομικών εταιρειών και παρόχων υπηρεσιών
Ενημερωτικές ημερίδες ΣΕΛΚ για τα μέλη του-Οι εξελίξεις στον χώρο του επαγγέλματος
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το OPAP Nicosia 3x3