Απαντά με αίτηση στο Ανώτατο ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Τις επόμενες μέρες θα καταχωρηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτηση από μέρους του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, με την οποία θα ζητείται η απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου αναφέρει ότι “θα καταχωρηθεί τα επόμενα 24ωρα στο Ανώτατο Δικαστήριο αίτηση από μέρους του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποία θα ζητείται η απόλυση του Γενικού Εισαγγελέα, κ. Κ. Κληρίδη, από τη θέση την οποία κατέχει, για το λόγο της επίδειξης ανάρμοστης συμπεριφοράς και όπως, μέχρι την εκδίκαση και αποπεράτωση της αίτησης, τεθεί σε διαθεσιμότητα, ή διαταχθεί όπως απέχει από τα καθήκοντά του".

Η ως άνω συμπεριφορά, αναφέρει, "αφορά πράξεις, ή/και ενέργειες, ή/και παραλείψεις ή/και δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από την ημερομηνία διορισμού του στο εν λόγω αξίωμα και εντεύθεν, αλλά και ιδιαιτέρως, κατά την περίοδο μεταξύ 14.4.2015 μέχρι σήμερα, που αφορούν χειρισμούς αστικών και ποινικών υποθέσεων, κάτω από συνθήκες που υποδηλώνουν σύγκρουση συμφερόντων με τον ίδιο, συγγενικά, ή φιλικά του πρόσωπα, αλλά και τον τρόπο χειρισμού της πορείας των ανακρίσεων για τη διερεύνηση των αιτιών για την κατάρρευση της οικονομίας εκ μέρους του, ή κατόπιν οδηγιών του από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας".

Ο κ. Ερωτοκρίτου αναφέρει ότι "είμαι υποχρεωμένος να παρατηρήσω ότι μετά από ένα τελεσίδικο και ξεκάθαρο πόρισμα, που δεν έχριζε περαιτέρω έρευνας κατά το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, που  έγινε από τον κ. Π. Καλλή, και το οποίο ανάγγειλε ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προς όλο τον κυπριακό λαό, αποκαλύπτετο, κατά την άποψή του πάντα, συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα εναντίον μου. Η παραπομπή μου στο Κακουργιοδικείο και η 7ετής φυλάκισή μου, κατά τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ήταν περισσότερο από βέβαια και θέμα ολίγων ημερών για να ξεκινήσει".

Αντ΄ αυτού, συνεχίζει, "διορίζονται δύο άλλοι ποινικοί ανακριτές της επιλογής του, οι οποίοι αρχίζουν από την αρχή την ίδια ανάκριση, ανακρίνοντας τους ίδιους μάρτυρες που ανάκρινε ο κ. Π. Καλλής, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν συμπληρώσει το έργο τους. Ο δε ίδιος κ. Π. Καλλής δεν μετέχει σε αυτή τη δεύτερη ανακριτική προσπάθεια, θεωρώντας προφανώς το πόρισμά του τελεσίδικο. Ο καθένας μπορεί εύκολα από τα πιο πάνω να εξάξει τα δικά του συμπεράσματα".

"Η αίτηση που καταχωρήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας εναντίον μου, με ένα από τους τρεις δικηγόρους, στενό του συγγενή, θα αντιμετωπισθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο από τους δικούς μου δικηγόρους," καταλήγει η ανακοίνωση του Βοηθού ΓΕ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025