Powered by

Καλύφθηκε το κενό των Κυπριακών

Τέσσερεις μήνες μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, θετικά φαίνεται να αντιδρά η αγορά αερομεταφορών έχοντας καλύψει δρομολόγια, αριθμό πτήσεων και επιβατικό όγκο από και προς την Κύπρο.

Τα στοιχεία της Hermes Airports παρουσιάζουν ξεκάθαρα την εικόνα ότι ενισχυμένη είναι η επιβατική κίνηση, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2015 σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Μάλιστα σε μια περίοδο, κατά την οποία αφενός οι Κυπριακές Αερογραμμές έβαλαν λουκέτο και αφετέρου τα μηνύματα για τις αφίξεις ξένων επιβατών στην Κύπρο είναι αρνητικά για το σύνολο του έτους. Πάντως, θετικό πρόσημο καταγράφεται στο πρώτο τρίμηνο σε σχέση με τις αφίξεις τουριστών, αν και για να ναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα για τον τουρισμό θα προκύψει με τη συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου.

Ενίσχυση 3,5% στη Λάρνακα
Κατά τους πρώτους τέσσερεις μήνες του 2015 διακινήθηκαν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, συνολικά 963.894 άτομα σε σύγκριση 931.255 άτομα την  αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η διαφορά της τάξης των 32.639 επιβατών αντιστοιχεί σε ποσοστιαία άνοδος ύψους 3.5%. 

Μεγάλη άνοδος στην Πάφο
Την ίδια στιγμή ακόμη πιο ενισχυμένη είναι η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Πάφου. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι κατά το πρώτο τετράμηνο του 2015, διακινήθηκαν συνολικά 461.616 άτομα σε σύγκριση 388.953 άτομα που διακινήθηκαν πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο από το αεροδρόμιο Πάφου. Η διαφορά αυτή αντιστοιχεί σε 72.663 περισσότερους επιβάτες ή σε ποσοστό 18.7%.

Συνολική αύξηση 8%
Η συνολική επιβατική κίνηση κατά τους πρώτους τέσσερεις μήνες του 2015 ανήλθε σε 1.425.510 άτομα σε σύγκριση 1.320.208 άτομα που διακινήθηκαν πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο, διαφορά η οποία αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 8%.

Την ίδια ώρα κινήσεις επέκτασης πραγματοποιούν αεροπορικές εταιρείες με πρωταγωνίστριες στη σκηνή των αερομεταφορών τις Aegean και Blue Air. Οι δύο εταιρείες έχουν ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τη σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, με τακτικές, καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, άλλοι αερομεταφορείς επεκτείνουν το πτητικό τους πρόγραμμα την ίδια στιγμή που η αυστραλιανών συμφερόντων Cobalt Air, ετοιμάζεται για εργασίες με βάση την Κύπρο πριν ολοκληρωθεί το τρέχον έτος.

Hermes: Οι πτήσεις των ΚΑ έχουν αναπληρωθεί
Σχολιάζοντας τη μέχρι στιγμής επιβατική κίνηση στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της Hermes, Μαρία Κουρούπη, τόνισε: «Αναφορικά με την καλοκαιρινή περίοδο οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών έχουν αναπληρωθεί πλήρως. Είναι όμως άγνωστο πόσες πτήσεις θα συνεχίσουν το χειμώνα. Το μεγάλο ερωτηματικό για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο εξακολουθεί να αφορά τη ρωσική αγορά, η εικόνα της οποίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι τον Ιούνιο»

 

Δειτε Επισης

ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Η σημασία του τουρισμού ως πυλώνα για προώθηση της ειρήνης-Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου
ΣΤΕΚ: Ισχυρό ανάχωμα ο τουρισμός...Να εργαστούμε για ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος
Η συμφωνία Κύπρου και Ελλάδας για την ηλεκτρική διασύνδεση-Ρητή αναφορά για πρόθεση μετοχικής συμμετοχής της Κ.Δ.
I-STARS: Καίριος ο ρόλος του τουρισμού στην προώθηση της ειρήνης και της βιωσιμότητας
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Τρέχουν και δεν φτάνουν για κατάργηση μηδενικού ΦΠΑ οι υπεραγορές-«Δεν γίνονται όλα με το πάτημα ενός κουμπιού»
Γιώργος Τοφινής: Η επιτυχημένη πορεία του NissiBlu Beach Resort και τα σχέδια για περισσότερα ξενοδοχεία
Με πόσα εκατ. θα επιβαρυνθούν τα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις 1,5% σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο
Hermes Airports: Δεσμευμένα στην προώθηση του τουρισμού τα αεροδρόμια της Κύπρου-Στόχος η συνεχής βελτίωση
Απογειώνεται με πολυδιάστατα οφέλη η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Κίνα-Η νέα συμφωνία