Υπεραγορές: Μελετούν προσφυγή στη δικαιοσύνη για ωράρια

O Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών θεωρεί το νόμο που ψήφισε η Βουλή ο οποίος καταργεί την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές ως αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό και ως νόμο που στερεί το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των καταστημάτων αλλά και των καταναλωτών.

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με τους νομικούς του συμβούλους εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για καταγγελία του νόμου αυτού. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι "είναι ένας νόμος που προωθεί και ενισχύει τα μονοπώλια και τον προστατευτισμό κάποιων επιχειρήσεων έναντι άλλων και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους καταναλωτές στην ακρίβεια αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους στην απώλεια της εργασίας τους μεσούσης της πιο μεγάλης ανεργίας και οικονομικής κρίσης που περνά ο τόπος μας".

Τονίζεται ότι "είναι ένας νόμος γεμάτος αντιφάσεις και στερεί βασικά συνταγματικά δικαιώματα των πολίτων και θα πάρει τον τόπο και την οικονομία χρόνια πίσω".

 

Δειτε Επισης

Frou Frou: Βλέπει σημαντική μείωση στις τιμές κακάο μέχρι τέλος 2025-Η εκτίμηση για τις επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου
Ρευστότητα στην οικονομία με τον νέο δανεισμό στα ύψη-Οι καταθέσεις σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Αφήνει ανοικτό παράθυρο για εξαγορές από την Τράπεζα Κύπρου ο Πανίκος Νικολάου-«Υπάρχουν επιλογές...»
Μαγνητίζει η Τράπεζα Κύπρου-Διαφοροποίηση μετοχικής βάσης με προσέλκυση ξένων funds και θεσμικών επενδυτών
Αυξήθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τρίμηνο-Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και οι εξαγωγές
Προς αποκλιμάκωση η εμπορική ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου-Τι συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα
Τα λένε για την ηλεκτροκίνηση Βαφεάδης, ΣΕΜΗΟ και ΟΕΒ...Τι ζητούν οι εισαγωγείς και η διαβεβαίωση του Υπουργείου
Hadjikyriakos & Sons: Φέρνει σε αποκλειστική διάθεση τα καινοτόμα συστήματα κουζίνας BORA στην Κύπρο
Τράπεζα Κύπρου: Κέρδη €117 εκατ. και ρεκόρ νέου δανεισμού ύψους €842 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2025