Το ΙΠΕ επιβραβεύει τους Κύπριους ερευνητές

Στην προκήρυξη των διαγωνισμών για τα «Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2015», Διακεκριμένος Ερευνητής 2015 και Νέος Ερευνητής 2015, προχώρησε το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) με στόχο την ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας επιστημόνων που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικά και με διεθνή αναγνώριση αποτελέσματα.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2015» απονέμεται σε άριστους, διακεκριμένους ερευνητές με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι με την υψηλής ποιότητας και υψηλού αντίκτυπου ερευνητική τους δραστηριότητα τιμούν τον τόπο. Για το 2015 το Βραβείο θα απονεμηθεί σε ερευνητή με αντικείμενο ερευνητικής εργασίας στον τομέα των Φυσικών Επιστημών και της Μηχανικής (Physical Sciences and Engineering).

Οι υποψήφιοι διακεκριμένοι ερευνητές θα πρέπει να προταθούν από άλλο άτομο ή φορέα, μέσω της διαδικασίας υπόδειξης υποψηφιότητας, ωστόσο θα πρέπει να είναι ενήμεροι. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα υπόδειξης μέχρι δύο υποψηφίων για το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2015». Οι υποψήφιοι διακεκριμένοι ερευνητές θα πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου και να διαθέτουν περισσότερα από επτά έτη ερευνητικής εμπειρίας από την απόκτηση του διδακτορικού τους μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του Διαγωνισμού. Στον νικητή θα απονεμηθεί έργο τέχνης στο πλαίσιο Τελετής Βράβευσης.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2015» απονέμεται σε Νέους Ερευνητές οι οποίοι έχουν υλοποιήσει συγκεκριμένο ερευνητικό έργο υψηλής ποιότητας, που έχει ολοκληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια, μέχρι  την ημερομηνία προκήρυξης του Διαγωνισμού, σε μια από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, Επιστήμες Ζωής, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Ερευνητικό έργο μπορεί να θεωρηθεί και η διδακτορική διατριβή των υποψηφίων, δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί σε φορέα με έδρα την Κύπρο. Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν ερευνητές ανεξαρτήτου εθνικότητας, κάτοχοι διδακτορικού τίτλου, με κατά μέγιστο επτά έτη ερευνητικής εμπειρίας από την απόκτηση του διδακτορικού τους τίτλου μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης του Διαγωνισμού, που δραστηριοποιούνται σε μόνιμη βάση στην Κύπρο κατά τα τελευταία τρία έτη. Στους ερευνητές που θα τιμηθούν με το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2015», σε κάθε μία από τις τρεις θεματικές ενότητες, επιδίδεται έργο τέχνης, ενώ παραχωρείται χορηγία ύψους 35.000 Ευρώ για σκοπούς συνέχισης της έρευνάς τους ως Συντονιστές Έργων.

Οι προτάσεις υπόδειξης υποψηφιότητας θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 15η Ιουνίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΠΕ : www.research.org.cy .

 

Δειτε Επισης

Διαφωνεί και υποβάλλει έφεση κατά της απόφασης της ΕΚΚ για πρόστιμο η IC Markets (EU)
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Δικαιώνει Cyta και ΑΗΚ για τους έξυπνους μετρητές το Εφετείο-Δεν υπήρξε έκδηλη παρανομία
Η Μαρίνα Χατζημανώλη τέλεσε τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων
Επανέρχονται σταδιακά τα συστήματα της Cyta που επηρεάστηκαν από βλάβη της Crowdstrike
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU)
Χορήγηση υποτροφιών από το Enavsma Foundation
Πώς επηρεάζει τη Cyta η βλάβη στα συστήματα της Microsoft-Η ανακοίνωση της Αρχής
Η αποστολή του Lidl Kids Team Κύπρου στο Μόναχο που χάρισε θέαμα και εμπειρίες ζωής
Ανανέωση συνεργασίας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος με TechIsland