Κομβικός μήνας ο Μάιος για τα σκάνδαλα της οικονομίας

Οι υποθέσεις της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και της χρηματοδότησης των κομμάτων από τη Focus βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη 9/4 το πρωί στη Νομική Υπηρεσία με τη συμμετοχή του Γενικού και Βοηθού Γ. Εισαγγελέα και της ανακριτικής ομάδας που ανέλαβε τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας.   

Σημειώνεται ότι σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος”, όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έτυχαν ο Γενικός και Βοηθός Γ. Εισαγγελέας από τους επικεφαλής των ανακριτών, “ο Μάιος αποτελεί κομβικό μήνα για τρία με τέσσερα κεφάλαια που αφορούν στο σκάνδαλο της οικονομίας”.  

Εξάλλου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι ανακοινώσεις του Γενικού Εισαγγελέα για την έκθεση του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή Παναγιώτη Καλλή  για τη διερεύνηση των ισχυρισμών περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι, την Τρίτη 14 Απριλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Νομικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας,  ο κ. Κληρίδης  «θα μελετήσει την πολυσέλιδη ΄Εκθεση του ποινικού ανακριτή σε συνδυασμό με το ογκώδες μαρτυρικό υλικό  που συνελέγη από 27 μάρτυρες και από μεγάλο αριθμό εγγράφων κατά τις επόμενες ημέρες και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις / δημοσιοποιήσεις κατά την καθορισθείσα ημερομηνία της 14ης Απριλίου 2015».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με αμελητέες ζημιές έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Γενικό Λογιστήριο: Δημοσιοποίηση στοιχείων για οικονομικές συναλλαγές του Κράτους
Βιώσιμο και ισχυρό το ΤΚΑ-Σε εξέλιξη εξορθολογισμός των εισφορών από ποδοσφαιρικές ομάδες
Η Clearstream Banking S.A. άμεσος συμμετέχοντας στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών του ΧΑΚ
Φθινόπωρο οι πρώτες επενδύσεις του Εquity Fund-Πρώτος θεσμικός επενδυτής η Τράπεζα Κύπρου
Γιάννης Παναγιώτου: Σημαντική επιτάχυνση στην καταβολή του 87% των παροχών του ΤΚΑ
Αγκάθι για τις επιχειρήσεις στην Κύπρο η διαφθορά-Πρόβλημα για την επιχειρηματική δραστηριότητα
ΠΕΟ: Αυξήσεις πέραν του 2,5% σε συλλογικές συμβάσεις που ανανεώθηκαν
Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών λόγω τεχνικού προβλήματος
Στα €92,7 εκ. οι εκταμιεύσεις δανείων από διεθνείς οργανισμούς το 2024