Γάμος για Google και Twitter;

Πληθώρα δημοσιευμάτων θέλουν την εξαγορά του Twitter από την Google και μάλιστα οι φήμες οδήγησαν σε άνοδο τη μετοχή του Twitter. Σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών ΜΜΕ, το Twitter προσπαθεί να αμυνθεί προσλαμβάνοντας την Goldman Sachs.

Οι μετοχές του Twitter ανέβηκαν 3,99%, διευρύνοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας κατά $1 δισ. την Τρίτη, μετά από αναφορές του Briefing.com ότι η εταιρία βρίσκεται στο στόχαστρο εξαγοράς, έχοντας μάλιστα προσλάβει και σύμβουλο για να αμυνθεί.

Τo Barron's μετέδωσε επίσης ότι οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά είναι δύο κι ότι σύμβουλος της Τwitter κατά των προσπαθειών εξαγοράς δεν είναι άλλος από την Goldman Sachs. Η Google φέρεται ως ένας από τους υποψήφιους αγοραστές. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που φημολογείται το ενδιαφέρον του αμερικανικού κολοσσού για το Twitter, καθώς και παλαιότερα είχε ακουστεί η φήμη ότι η Google και το Facebook επιδίωκαν εξαγορά της δημοφιλούς ψηφιακής πλατφόρμας, χωρίς όμως κανείς από τους δύο να το επιβεβαιώσει, όπως γράφει το Market Watch.

Ο εκπρόσωπους του Twitter, Jim Prosser, και ο Michael Du Vally της Goldman Sachs, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις φήμες για τη συνεργασία τους. H Google δεν έχει επίσης απαντήσει σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας USAtoday. Ο αναλυτής της Pivotal Research Group, Brian Wieser, σχολίασε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους το Twitter είναι ελκυστικό σε πολλούς υποψήφιους αγοραστές... Όμως δεν υπάρχει κάποιος λόγος να πιστεύουμε ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό».

Οποιαδήποτε εταιρία πάντως θα ήθελε να εξαγοράσει το Twitter θα έπρεπε να πληρώσει ένα σημαντικό premium, πέρα από τα περίπου $34δισ. της χρηματιστηριακής αξίας της εταιρίας. Η Google είναι από τους λίγους υποψήφιους αγοραστές με την απαιτούμενη ρευστότητα, αφού διαθέτει $60 δισ. και, όπως λένε πολλοί αναλυτές, οι προσπάθειές της στα social media, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Google+, δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι το Twitter έχει έρθει σε συμφωνία με την Google για την εμφάνιση αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Τwitter σε πραγματικό χρόνο. «Εάν είσαι σαν την Google ή σαν οποιονδήποτε άλλο που προσπαθεί να αναζωογονήσει τις προοπτικές ανάπτυξής του, το Twitter είναι προφανώς ένα από τα πρώτα μέρη που θα κοιτάξεις», είπε στο CNBC ο Dan Niles, επικεφαλής μάνατζερ της Alphaone Capital.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Δειτε Επισης

Ενισχύθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη τον Ιούλιο
Προκαταρκτική συμφωνία Ουκρανίας με πιστωτές για αναδιάρθρωση χρέους $20 δισ.
JPMorgan: Γιατί η βρετανική λίρα κινδυνεύει από τα στοιχήματα-ρεκόρ
Χρυσός: Σταθεροποιείται ενώ οι αγορές σταθμίζουν την απόσυρση Μπάιντεν
Eurostat: Αυξήθηκε στο 88,7% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη
Ντόναλντ Τραμπ: Ποιες αλλαγές εξετάζει σε οικονομία, εμπόριο και ενέργεια εάν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ
«Καμπανάκι» ΔΝΤ σε ΗΠΑ για το χρέος-Συστάσεις για αυξήσεις φόρων
Γαλλία: Θετικά μηνύματα από την πρώτη έξοδο στις αγορές μετά τις εκλογές
Όλαφ Σολτς: Πολύ καλά μελετημένο το σχέδιο προϋπολογισμού
Γουόλερ: Πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων η Fed-Tα τρία σενάρια