Πρόεδρος: Απορρίπτει κατηγορίες για το ταξίδι του στην Αθήνα

Σοβαρότητα απαιτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατιάς αναφορικά με το θέμα της αφερεγγυοτητας και των εκποιήσεων. Καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους κάνοντας λόγο για μηχανισμό συνωμοσιολογίας όσον αφορά κατηγορίες ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα στις 17 Απριλίου γίνεται για να περάσει το νομοσχέδιο των εκποιήσεων.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρατόπεδο «Ανδρέα Ζάκου» στην Αθαλάσσα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την απογοήτευσή του απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι κάποιοι κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα στις 17 Απριλίου γίνεται για να περάσει το νομοσχέδιο των εκποιήσεων.

«Δεν θα ήθελα να είμαι εχθρικός προς οιονδήποτε, αλλά να εκφράσω την απογοήτευση μου», είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι «αρχίσαμε πλέον ένα μηχανισμό συνωμοσιολογίας ωσάν να πρόκειται για ένα Νόμο που αφορά ποιος κερδίζει από κομματικής πλευράς».Και δεν παρακολουθούν, είπε, «ότι η προσπάθεια επιτυχίας απόρριψης της συγκεκριμένης νομοθεσίας που διασφαλίζει πλήρως τις ευάλωτες ομάδες, στο τέλος πλήττει την ίδια την Κύπρο». «Είναι πρωτόγνωρο να ακούω ότι για να γίνει ψηφοφορία ή συνεδρία της Βουλής θα πρέπει να είναι και οι 56 Βουλευτές παρόντες», πρόσθεσε. «Είστε στην Κύπρο, ζείτε στην Κύπρο. Πότε αναβλήθηκε συνεδρία του Σώματος διότι δεν ήταν και οι 56 παρόντες;» διερωτήθηκε.

Την ίδια ώρα έθεσε τα ερωτήματα «εάν την επόμενη φορά που θα αναβληθεί θα απουσιάζουν βουλευτές που υποστηρίζουν την ψήφιση του Νόμου, τι θα γίνει; Θα αναβάλλεται μέχρι να είναι και οι 56 εδώ και θα εγκαταλείψουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει η Βουλή»; Νομίζω, υπέδειξε, «περισσότερη σοβαρότητα απαιτείται από όλους».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι ένα σοβαρό νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι έχει ήδη επέλθει σωρεία τροποποιήσεων από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Διερωτήθηκε παράλληλα «τι προέχει αυτή τη στιγμή» και υπενθύμισε ότι «βρισκόμαστε εκτός προγράμματος από το περασμένο καλοκαίρι, έχουμε ένα σωρό πλεονεκτήματα που δημιουργούνται μέσα από τη θέσπιση της νομοθεσίας, όπως διαμορφώθηκε με τις παρεμβάσεις των κομμάτων».

Έθεσε τα ερωτήματα «Τι προσπαθούν κάποιοι; Ποιού τα συμφέροντα στην πράξη – και λυπούμαι που υποχρεώνομαι πια να μιλώ με τον τρόπο που μιλώ – επωφελούνται από αυτή την αναβολή και τη συνεχή καθυστέρηση; Ποιοι άλλοι από τους μεγαλοφειλέτες; Ποιοι αρνούνται να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια τους»;

«Χάριν ενημέρωσης σας λέω ότι από τις συναντήσεις που είχα με τις διοικήσεις των τραπεζών, οι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι οι ευάλωτες ομάδες οι οποίες προστατεύονται πλήρως και θα προστατευθούν πλήρως και νομοθετικά και στην πράξη», ανέφερε.

Κάλεσε «όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταματήσουμε αυτή την προσπάθεια αυτοκαταστροφής». Έχουμε κατορθώσει πολλά, είπε, «υπολείπονται περισσότερα». «Χρειάζεται η βοήθεια όλων. Οι δογματισμοί δεν ωφελούν κανένα», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ