Powered by

Πρόεδρος: Απορρίπτει κατηγορίες για το ταξίδι του στην Αθήνα

Σοβαρότητα απαιτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατιάς αναφορικά με το θέμα της αφερεγγυοτητας και των εκποιήσεων. Καλεί όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους κάνοντας λόγο για μηχανισμό συνωμοσιολογίας όσον αφορά κατηγορίες ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα στις 17 Απριλίου γίνεται για να περάσει το νομοσχέδιο των εκποιήσεων.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρατόπεδο «Ανδρέα Ζάκου» στην Αθαλάσσα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την απογοήτευσή του απαντώντας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι κάποιοι κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα στις 17 Απριλίου γίνεται για να περάσει το νομοσχέδιο των εκποιήσεων.

«Δεν θα ήθελα να είμαι εχθρικός προς οιονδήποτε, αλλά να εκφράσω την απογοήτευση μου», είπε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι «αρχίσαμε πλέον ένα μηχανισμό συνωμοσιολογίας ωσάν να πρόκειται για ένα Νόμο που αφορά ποιος κερδίζει από κομματικής πλευράς».Και δεν παρακολουθούν, είπε, «ότι η προσπάθεια επιτυχίας απόρριψης της συγκεκριμένης νομοθεσίας που διασφαλίζει πλήρως τις ευάλωτες ομάδες, στο τέλος πλήττει την ίδια την Κύπρο». «Είναι πρωτόγνωρο να ακούω ότι για να γίνει ψηφοφορία ή συνεδρία της Βουλής θα πρέπει να είναι και οι 56 Βουλευτές παρόντες», πρόσθεσε. «Είστε στην Κύπρο, ζείτε στην Κύπρο. Πότε αναβλήθηκε συνεδρία του Σώματος διότι δεν ήταν και οι 56 παρόντες;» διερωτήθηκε.

Την ίδια ώρα έθεσε τα ερωτήματα «εάν την επόμενη φορά που θα αναβληθεί θα απουσιάζουν βουλευτές που υποστηρίζουν την ψήφιση του Νόμου, τι θα γίνει; Θα αναβάλλεται μέχρι να είναι και οι 56 εδώ και θα εγκαταλείψουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει η Βουλή»; Νομίζω, υπέδειξε, «περισσότερη σοβαρότητα απαιτείται από όλους».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι ένα σοβαρό νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι έχει ήδη επέλθει σωρεία τροποποιήσεων από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Διερωτήθηκε παράλληλα «τι προέχει αυτή τη στιγμή» και υπενθύμισε ότι «βρισκόμαστε εκτός προγράμματος από το περασμένο καλοκαίρι, έχουμε ένα σωρό πλεονεκτήματα που δημιουργούνται μέσα από τη θέσπιση της νομοθεσίας, όπως διαμορφώθηκε με τις παρεμβάσεις των κομμάτων».

Έθεσε τα ερωτήματα «Τι προσπαθούν κάποιοι; Ποιού τα συμφέροντα στην πράξη – και λυπούμαι που υποχρεώνομαι πια να μιλώ με τον τρόπο που μιλώ – επωφελούνται από αυτή την αναβολή και τη συνεχή καθυστέρηση; Ποιοι άλλοι από τους μεγαλοφειλέτες; Ποιοι αρνούνται να αναδιαρθρώσουν τα δάνεια τους»;

«Χάριν ενημέρωσης σας λέω ότι από τις συναντήσεις που είχα με τις διοικήσεις των τραπεζών, οι πιο συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είναι οι ευάλωτες ομάδες οι οποίες προστατεύονται πλήρως και θα προστατευθούν πλήρως και νομοθετικά και στην πράξη», ανέφερε.

Κάλεσε «όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να σταματήσουμε αυτή την προσπάθεια αυτοκαταστροφής». Έχουμε κατορθώσει πολλά, είπε, «υπολείπονται περισσότερα». «Χρειάζεται η βοήθεια όλων. Οι δογματισμοί δεν ωφελούν κανένα», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αύξηση στις τιμές παραγωγού στη γεωργία, μείωση κόστους παραγωγής σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση
Ημερήσια και εβδομαδιαία κέρδη στο ΧΑΚ
ΚΕΒΕ: Όχι βιαστικές αποφάσεις για συνταγογραφήσεις στο ΓεΣΥ
Πώς θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το σχέδιο επιδότησης επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια με εισοδηματικά κριτήρια
Έγκριση προϋπολογισμού ΚΦΙΚΒ και τροπολογία για καλύτερη αξιοποίηση κονδυλίων
Μικρή άνοδος την Πέμπτη στο ΧΑΚ
Πρώτη ετήσια συνάντηση...Η έρευνα, η καινοτομία και η γνώση στη διάθεση του αγροτικού τομέα
Τι περιμένουν οι φορείς της οικονομίας από την φορολογική μεταρρύθμιση και οι ανησυχίες για την πράσινη φορολογία
Πέμπτη πιο ψηλή στην Ε.Ε. η κατά κεφαλή παραγωγή αστικών αποβλήτων στην Κύπρο
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στη μείωση της ανεργίας των νέων η Κύπρος τη διετία 2023-2024