ΚΕΒΕ: Δεν δικαιολογείται άλλη καθυστέρηση για εκποιήσεις

Δημόσια έκκληση προς όλους τους εμπλεκομένους ώστε να εγκριθεί η νομοθεσία για το πλαίσιο αφερεγγυότητας και να προχωρήσει η ρύθμιση για τις εκποιήσεις, κάνει το ΚΕΒΕ. Το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να εργαστούν μαζί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή που θα επιτρέψει την ψήφιση της απαραίτητης νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το ΚΕΒΕ δεν δικαιολογείται ούτε και επιτρέπεται να υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην ψήφιση των σχετικών νομοθεσιών, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα το Πρόγραμμα Διάσωσης της οικονομίας, να λάβει η χώρα μας τη δόση που καθυστερεί και να αρχίσει η συμμετοχή μας στο σχέδιο ποσοτικής χαλάρωσης της Ε Κ Τράπεζας που εξήγγειλε ο κος Dranghi και να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της για έξοδο στις αγορές μέσα στο 2015.

Στις 17 Απριλίου, αναφέρει το ΚΕΒΕ, τα κόμματα θα πρέπει να εγκρίνουν τα σχετικά νομοθετήματα διασφαλίζοντας πρώτιστα τα συμφέροντα της οικονομίας.

Το ΚΕΒΕ σέβεται τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς των κομμάτων για προστασία όλων των αποδεδειγμένα βιώσιμων δανειοληπτών, ατόμων ή επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους αλλά και όσων δανειοληπτών αντιμετωπίζουν αντικειμενικά προβλήματα στην σχέση τους με τις τράπεζες.  Θεωρεί προς τούτο ότι με τις πολλές τροποποιήσεις που έγιναν από τα κόμματα και την προώθηση της νομοθεσίας για την αφερεγγυότητα, η κατοχύρωση των δανειοληπτών είναι διασφαλισμένη.

Σε καμιά περίπτωση, προσθέτει το ΚΕΒΕ, δεν θα πρέπει να υπάρξει άλλη αναβολή ή καθυστέρηση στην ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, διότι η χώρα μας θα δεχθεί νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της, κάτι που ήδη δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις στην προσπάθεια όλων μας για ανάκαμψη.

Στα πλαίσια αυτά, το ΚΕΒΕ τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πρωταρχικός στόχος μας πρέπει να είναι η επιστροφή της οικονομίας σε ανάπτυξη, γεγονός που θα συμβάλλει στην επίλυση και άλλων προβλημάτων, όπως είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η παροχή ρευστότητας χρήματος στην αγορά, η περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και η σταδιακή μείωση της ανεργίας που αποτελεί και την κύρια αιτία της αδυναμίας πολλών δανειοληπτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

 

Δειτε Επισης

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ