Γνωρίζοντας μία αλλιώτικη επιχειρηματικότητα

Μάς κούρασε η διαφθορά στην Κύπρο. Μάς κούρασε το σύστημα γενικά. Και βράζουμε στο ζουμί μας γιατί αφηνόμαστε να μας καταπιεί η μιζέρια των όσων ακούμε.

Παρόλα αυτά, υπάρχει αχτίδα φωτός. Τη ψάξαμε, τη βρήκαμε, μάς γέμισε ελπίδα. Τη βλέπουμε καθημερινά στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που παλεύουν ενάντια στα έτσι και τα πρέπει. Το οδοιπορικό του IN Business σε διάφορα χωριά της Κύπρου, αυτό αποδεικνύει.

Μικρά χωριά, ξεχασμένα ίσως πάνω στο χάρτη, ξεμύτισαν μέσα από τις σελίδες του περιοδικού μας. Άλλα πάλι, μεσαίου μεγέθους, αλλά και άλλα μεγαλύτερα, χωριά που δεν είχαμε επισκεφθεί ποτέ προηγουμένως, παρουσίασαν μπροστά μας όλο το μεγαλείο του κάλλους της φύσης και της ομορφιάς του να παράγεις στο χωριό που γεννήθηκες. Συναντήσαμε ανθρώπους γεμάτους ζωή, πείσμα για ένα καλύτερο αύριο και χαμόγελο έναντι στο πείσμα των καιρών. Καταφέραμε να αναδείξουμε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών που ξεκίνησαν από το μηδέν και κατάφεραν, μέσα από τον κόσμο και τον μόχθο των επιχειρηματιών τους, να κερδίσουν επάξια μια θέση στην κυπριακή αγορά.

Η περιδιάβαση σε 30 χωριά της Κύπρου κράτησε τρεις μήνες. Σ’ αυτό το διάστημα ζήσαμε, γνωρίσαμε, θυμηθήκαμε την αίγλη των παλιών καλών ημερών. Είδαμε τις δυσκολίες των ανθρώπων που συνεχίζουν με νύχια και με δόντια να παλεύουν ενάντια στις όποιες αντιξοότητες. Κρατάνε όμως, το κεφάλι ψηλά. Ζήσαμε τη φιλοξενία των κατοίκων της Κύπρου, κεραστήκαμε κρασί, ζιβανία, λουκούμι, σοκολάτα, λουκάνικο και φρέσκο ζεστό χαλούμι. Απολαύσαμε τον απλό Κύπριο εργάτη που επιλέγει συνειδητά να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της επιχειρηματικότητας στο χωριό του. Δεν πτοούνται από δυσκολίες, οικονομικές, καιρικές ή άλλες κρίσεις, αντίθετα συνεχίζουν να αγωνίζονται. Και κατάφεραν να εμπλουτίσουν την κυπριακή παραγωγή ακόμα περισσότερο και να εμπλουτίσουν με το μικρό τους λιθαράκι την απλή, αγνή επιχειρηματικότητα της Κύπρου.

 

Δειτε Επισης

Πώς η βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να αναζωογονήσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας
Οι ποινές χάδι και οι παράνομοι, που γίνονται σφετεριστές
Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία