Κρις Παύλου: Ο νέος διαχειριστής της πρώην Λαϊκής

Στον διορισμό του Κρις Παύλου πρώην αντιπροέδρου της Λαϊκής Τράπεζας προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα υπό τον ρόλο της ως Αρχή Εξυγίανσης. Η εξέλιξη έρχεται μερικές εβδομάδες μετά την παραίτηση της Άντρης Αντωνιάδου, η οποία είχε τον ρόλο της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Παύλου ανέφερε πως ανέλαβε καθήκοντα από το μεσημέρι της Δευτεράς. Ως πρώτο σχόλιο, είπε πως θα κινηθεί άμεσα καθώς δεν υπάρχει πλέον άλλος χρόνος για χάσιμο. Ερωτηθείς αν θα υποβάλει παραίτηση από την προεδρία της Επενδυτικής Τράπεζας αφού πλέον αναλαμβάνει τη διαχείριση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Laiki Legacy, ήταν ξεκάθαρος: "Το αντίθετο, θα επιδιώξω συμμετοχή σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών υπό διαχείριση καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρχει άεμση επαφή".

Ερωτηθείς για το κατά πόσο θα επιδιώξει να έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Σύνδεσμο Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ), απάντησε πως θα έχει ανοικτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.

Η ανακοίνωση της Αρχής Εξυγίανσης

Η Αρχή Εξυγίανσης ανακοινώνει ότι διόρισε σήμερα τον κ. Κρις Παύλου ως Διαχειριστή της Cyprus Popular Bank (εφεξής Λαϊκή Τράπεζα), δυνάμει του περί Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυμάτων Νόμου του 2013 και 2014. Ο διορισμός γίνεται σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας Διαχειρίστριας κυρίας Άντρης Αντωνιάδου.

Επιπρόσθετα, η Αρχή Εξυγίανσης ανακοινώνει ότι έχει προσέλθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG), ελληνική θυγατρική εταιρεία της Λαϊκής Τράπεζας, για την παροχή συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για αξιολόγηση και πιθανή πώληση των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οφέλους των πιστωτών.

Ποιος είναι ο νέος διαχειριστής της πρώην Λαϊκής
Ο νέος διαχειριστής της πρώην Λαϊκής, Κρις Παύλου, ο οποίος διαδέχεται την Άντρη Αντωνιάδου η οποία έχει παραιτηθεί αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του.

Ο κ. Παύλου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1945 και σε ηλικία 22 ετών πήρε την πρώτη του θέση εργασίας στη βρετανική τράπεζα Barclays, οργανισμό στον οποίο ανελίχθηκε επαγγελματικά φθάνοντας έως και τη θέση του βοηθού διευθυντή. Στη μετέπειτα πορεία του ως στέλεχος της Barclays πέρασε πέντε χρόνια ως αντιπρόεδρος με ευθύνη για τις Ξένες Συναλλαγές και τις Χρηματαγορές με βάση τη Βόρεια Αμερική.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 διορίστηκε στο ΔΣ της υπό κρατική –τότε- διαχείριση Λαϊκή Τράπεζα, κατέχοντας μάλιστα τη θέση του αντιπροέδρου. Κατείχε τη συγκεκριμένη θέση μέχρι τον Μάρτιο του 2013, όταν δηλαδή το Eurogroup πήρε τις σκληρές αποφάσεις για το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι το 1987 ανέλαβε επικεφαλής του Treasury της τράπεζας HSBC. Πέντε χρόνια αργότερα ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση για όλες τις συναφείς εργασίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της HSBC για όλη την επικράτεια της Ασίας, όπου η τράπεζα είχε παρουσία. Μετά από 11χρονη πορεία ως βασικό στέλεχος της HSBC, ανέλαβε καθήκοντα ως ειδικού συμβούλου στη Λαϊκή Τράπεζα (στην οποία η HSBC κατείχε ποσοστό της τάξης του 23%) και ταυτόχρονα ως μέλος του ΔΣ της τράπεζας.

Το 2006 ανέλαβε καθήκοντα στη TFI Markets και αποχώρησε έπειτα από τρία χρόνια πορείας στην εταιρεία. Παρέμεινε στην εταιρεία ως μη εκτελεστικός πρόεδρος μέχρι το 2011.

 

 

Δειτε Επισης

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός