Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα. Οι ιδιοφυίες τα προλαμβάνουν

Πέρασαν δύο χρόνια από τον αξέχαστο καταστροφικό Μάρτη του 2013, κατά τον οποίο το Eurogroup πήρε την πρωτόγνωρη, συγκλονιστική και  απαράδεκτη απόφαση να καταστρέψει τον Τραπεζικό  τομέα της πατρίδας μας και κατ’ επέκταση την οικονομία της και  την ίδια την ζωή της.

Διάβασα το ξεχωριστό και ενδιαφέρον άρθρο του Αθου Κοιρανίδη , ο οποίος είναι μέλος της Δεξαμενής Σκέψης « Θουκιδίδης» και το οποίο καταγράφει σε γενικές γραμμές τις διαπιστώσεις της Δεξαμενής Σκέψης « Θουκιδίδης» οι οποίες μαρτυρούν την προσπάθεια των φίλων μας Ευρωπαίων για διάλυση του Κυπριακού Τραπεζικού Συστήματος και την εξόντωση της κυπριακής οικονομίας , μέσα από ένα καλά προετοιμασμένο σχεδιασμό.

Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις της Δεξαμενής Σκέψης «Θουκιδίδης» και θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα σημεία της.
Στο ξεπούλημα των καταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, οι οποίες Τράπεζες άξιζαν €8 δις ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς έναντι €524 εκ. για να μην δηλητηριασθεί δήθεν η Ευρωζώνη από αυτές;
Το σκάνδαλο  αυτό πρέπει να διερευνηθεί άμεσα. Όσοι ευθύνονται να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.
Στην λανθασμένη διάγνωση του τραπεζικού συστήματος από την PIMCO, η οποία στην ουσία καθόρισε και το ύψος της Ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του Συνεργατισμού και το οποίο δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει η έκθεση της Δεξαμενής Σκέψης «Θουκιδίδης», ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε τα σχόλια της ΚΤΚ για το γεγονός ότι η Black Rock, είχε εμπειρία σε ακριβώς ανάλογη εργασία που διεξήγαγε την ίδια σχεδόν περίοδο  στην Ελλάδα και όμως η προσφορά  της απορρίφθηκε , ενώ το κόστος της, ήταν ουσιαστικά το μισό σε σχέση με αυτό της PIMCO. Επίσης ζητήθηκαν τα σχόλια της ΚΤΚ , ως προς την θέση ότι εάν οι αναμενόμενες ζημιές πιστωτικού κινδύνου ( Credit Loss Projections – CLPS) από δάνεια που είχαν χορηγηθεί στην Κύπρο, είχαν υπολογιστεί βάσει των ανάλογων παραδοχών που είχαν χρησιμοποιηθεί στην  Ελλάδα από την εταιρεία Black Rock, τότε οι ανάγκες που θα προέκυπταν για την ανακεφαλαιοποίηση των Κυπριακών Τραπεζών και του Συνεργατισμού ήταν πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις ανάγκες των €10 δις. ευρώ που υπολογίστηκαν από την PIMCO.

Η ΚΤΚ δεν σχολίασε καθόλου τις πιο πάνω αναφορές.
Το πιο πάνω κείμενο , έκθεση αναφερόταν για ανακεφαλαιοποίηση των Κυπριακών Τραπεζών. Η συμπερίληψη  της λέξης Συνεργατισμός είναι δική μου επιλογή, γιατί οι Κύπριοι Συνεργατιστές πίστευαν και πιστεύουν ακόμα ότι η ανάγκη για Ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού , με 1.5 δις ευρώ ήταν άκρως υπερβολική.
Με τις θέσεις και διαπιστώσεις  αρκετών φορέων αλλά και της πρόσφατης αυτής  της Δεξαμενής Σκέψης « Θουκιδίδης» επιβεβαιώνουν ακόμα μια φορά τις απόψεις και θέσεις μας, για το τεράστιο αυτό ζήτημα.

Ενδεικτικές πρόσφατες αναφορές είχαν γίνει για την ΚΤΚ και από το ανεξάρτητο μέλος της Σταύρος Ζένιο, ο οποίος παραιτήθηκε, μίλησε για  ανικανότητα  και έλλειψη αξιοπρέπειας.

Η πατρίδα μας, παρ΄όλα τα λάθη και τις  διαχρονικές αδυναμίες  της , υπήρξε και σ’ αυτή την περίπτωση ως συνήθως θύμα των καταστροφικών σχεδίων  των φίλων μας Γραφειοκρατών – Ευρωπαίων, καθώς και θύμα της ανικανότητας εμάς   των ίδιων των Κυπρίων που ήταν αναμεμειγμένοι στις διάφορες συζητήσεις, συμφωνίες και αποφάσεις και υπέκυπταν στις ορέξεις των σωτήρων μας!

Τώρα, μετά τα δύο χρόνια από τον καταραμένο εκείνο Μάρτη , με ηρεμία , νηφαλιότητα, ψυχρό μυαλό , πατριωτισμό , αποφασιστικότητα και επιμονή, οφείλουμε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε.
1.Ανοιγμα του φακέλλου από την Γενική Εισαγγελία , του τερατώδους αυτού σκανδάλου , το οποίο κατέστρεψε την πατρίδα μας.
2.Ποσό €4,5 δις ευρώ , από το κούρεμα των Ελληνικών Ομολόγων των Κυπριακών Τραπεζών το οποίο ήταν η αρχή του τέλους μας, να επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, στις τράπεζες μας, στην πατρίδα μας.
3.Ποσό €3,8 δις ευρώ ,από την παράνομη και ντροπιαστική πώληση των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, να επιστραφεί στους νόμιμους μετόχους και κατόχους τους και στην πατρίδα μας.
4.Να ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναγνωρίσει τα τεράστια λάθη της, και πρακτικά και ουσιαστικά  να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες της , δίδοντας την  ανάλογη βοήθεια στην Κύπρο και όχι Δάνεια.
Νοιώθω ντροπή και αηδία, όταν διάφοροι κατά καιρούς κατακτητές ντροπιάζουν και εξευτελίζουν την πατρίδα μου.
Νοιώθω υπερβολικά θυμωμένος και απογοητευμένος όταν σε περιόδους κρίσιμους στην ιστορία της πατρίδας  μας, παρουσιάζεται πάντοτε σ’ όλο της το μεγαλείο η ανικανότητα, η ανευθυνότητα, η δουλικότητα, ο πανικός και ο ερασιτεχνισμός μας.

Πάντοτε στις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο και το λαό μας, απουσιάζει η ενότητα , η ομοψυχία, η ομαδικότητα, η σύνθεση, η αγάπη, η δημιουργικότητα, η εξυπνάδα, η αποφασιστικότητα, το πείσμα … η υπερηφάνεια.

Οι απανταχού και οι παντοτινοί κατακτητές, καραδοκούν. Μας γνωρίζουν πολύ καλά. Ψηλάφισαν τις αδυναμίες μας. Γνωρίζουν την κουλτούρα και χαρακτήρα μας. Ξέρουν πολύ καλά  τα αδύνατα μας σημεία. Έχουν ιώβειο υπομονή… Και ακόμα μια φορά τους δώσαμε την μεγάλη ευκαιρία …. Την οποία αναζητούσαν πολλά Χρόνια…. Πάρα Πολλά Χρόνια …..

Καλό Πάσχα. Καλή Ανάσταση.

 

Δειτε Επισης

Πώς η βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να αναζωογονήσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας
Οι ποινές χάδι και οι παράνομοι, που γίνονται σφετεριστές
Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;
Ρυθμιστικά διλήμματα: Η επίδραση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην τοπική οικονομία