Powered by

Etihad: Εγκρίθηκε το 33.3% στην Darwin Airline

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε ανακοίνωσή της εκφράζει ικανοποίηση για την απόφαση του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Πολιτικής Αεροπορίας (FOCA) να εγκρίνει την επένδυση της, σε ποσοστό 33.3%, στην Ελβετική περιφερειακή εταιρεία Darwin Airline.

Από τον Ιανουάριο του 2014, η Darwin Airline που εδρεύει στο Λουγκάνο της Ελβετίας, μετονομάστηκε σε Etihad Regional, στα πλαίσια στρατηγικής συνεργασίας με την Etihad Airways. Η επίσημη έγκριση της από το FOCA, επιτρέπει στις δύο αεροπορικές εταιρείες να προχωρήσουν στην πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας τους, θέτοντας σε ισχύ παραμέτρους με πολλαπλά ωφελήματα, όπως πτήσεις κοινού-κωδικού εντός και εκτός Ευρώπης.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε πως η επένδυση στη Darwin Airline εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής συμπράξεων που ακολουθείτε στον κλάδο των αερομεταφορών, που αποσκοπεί στη διασφάλιση της βιωσιμότητας, αξιοπιστίας και σταθερότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται και μεγιστοποίησης της συνδεσιμότητας δρομολογίων.

Ο κ. Hogan είπε επίσης πως η επένδυση θα επιτρέψει στην Etihad Airways και τη Darwin Airline, να συνεργαστούν με κοινό στόχο τη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων για τους ταξιδιώτες στην Ελβετία, την Ευρώπη και όχι μόνο. Παρόλα αυτά ο κ. Hogan εξέφρασε και τη δυσαρέσκεια του για ευκαιρίες που έμειναν ανεκμετάλλευτες ή/και χάθηκαν ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε για την εξέταση και έγκριση της επένδυση, από πλευράς των ρυθμιστικών Αρχών της Ελβετίας.

«Λόγω του διαστήματος που χρειάστηκε για να λάβουμε έγκριση για αυτή τη στρατηγική συνεργασία, καθώς επίσης και του αυξημένου ανταγωνισμού, η Etihad Regional αναγκάστηκε να μειώσει ή να ακυρώσει κάποιες υπηρεσίες στα δρομολόγιά της, οι οποίες είχαν εφαρμοστεί λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές που θα είχε η πλήρης υλοποίηση της συμφωνίας και η αυξανόμενη επιβατική κίνηση μέσω τόσο του παγκόσμιου δικτύου της Etihad Airways, όσο και του ευρωπαϊκού δικτύου της Etihad Regional», σημείωσε.

«Όταν ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και ενεργοποιηθεί πλήρως η επένδυση μας, η συνδεσιμότητα της Etihad Regional θα είναι ακόμη πιο μεγάλη, όχι μόνο μέσω του δικτύου της Etihad Airways αλλά και των υπόλοιπων συνεργατών μας στην Ευρώπη όπως την Alitalia, την airberlin και την Air Serbia», κατέληξε ο κ. Hogan.

 

Δειτε Επισης

Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων