Η NASA στέλνει τη Λεμεσό στο... διάστημα μέσω ΤΕΠΑΚ

Ξεκινά στη Λεμεσό ο μεγαλύτερος διαγωνισμός εφαρμογών της NASA, το NASA Space Apps Challenge. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις του κόσμου και αφορά στη δημιουργία προτάσεων/λύσεων για αποστολές της NASA στο διάστημα.

Οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν για τη δημιουργία προτάσεων, εκ των οποίων οι δύο καλύτερες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο διεθνή διαγωνισμό της NASA, International Space Apps Challenge. Για φέτος δεν έχουν ανακοινωθεί τα βραβεία για το διεθνή διαγωνισμό, αλλά τις προηγούμενες χρονιές είχαν δοθεί αποκλειστικές προσκλήσεις σε επίσημη εκτόξευση διαστημικής αποστολής της NASA στο ακρωτήριο Κανάβεραλ, καθώς και δωρεάν σεμινάριο εκπαίδευσης για αστροναύτες σε επίσημο εκπαιδευτικό κέντρο της NASA.

Σημειώνεται ότι εφαρμογές όπως το κυπριακό project MarsSense, το οποίο ήταν ο νικητής του Space Apps Limassol 2013, κατάφερε να έρθει δεύτερο παγκόσμια στην κατηγορία People`s Choice Award.

Σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Space Apps Limassol 2015 ανέφεραν ότι ο διαγωνισμός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, αφού παρέχει στους ερευνητές μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ασχοληθούν με πραγματικές αποστολές της NASA.

Από το Space Apps βγαίνουν κάθε χρόνο πάρα πολλές εφαρμογές, οι οποίες αφορούν διάφορους τομείς όπως η εξερεύνηση πλανητών, η εκμετάλλευση κοιτασμάτων σε αστεροειδείς, η προστασία του περιβάλλοντος (παρακολούθηση των ρύπων κ.ά.) η προειδοποίηση για καιρικά φαινόμενα, η παρακολούθηση σεισμικής δραστηριότητας και δραστηριότητας ηφαιστείων, η αστροπαρατήρηση κ.ά.

Η διοργάνωση αυτή αρχίζει σήμερα στη Λεμεσό, στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ Γιάννη Παπάζογλου, Άντρια Χριστοδούλου, Παναγιώτα Κυριάκου, Αντιγόνη Τσιάρτα, Νικολέττα Τσιάρτα, Γιώργο Ψαρά, και το Χρίστο Παναγιώτου, εκπρόσωπο του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος στην Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι για να συμμετάσχει κάποιος στο διαγωνισμό δεν είναι απαραίτητο να έχει ιδιαίτερες γνώσεις.

Δειτε Επισης

American Medical Center: Τα 25 χρόνια καινοτομίας, τα σχέδια για επέκταση και η δέσμευση των ιδρυτών του
Αυστηροποίηση κριτηρίων για δάνεια προς επιχειρήσεις, σταθεροποίηση για νοικοκυριά από τις τράπεζες
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της PadelPro στη Λευκωσία-Άνοιξαν και επίσημα τις πόρτες τους στο κοινό(pics)
The Landmark Nicosia: Έρχεται σύντομα ως ο απόλυτος business και lifestyle προορισμός της Λευκωσίας(pics)
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND
Νέος κύκλος εξαγορών στην Πληροφορική-Κοντά σε deal η Profile Software
Έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για GSI… Τριμερής Χριστοδουλίδη, Μητσοτάκη, Μακρόν στη Νέα Υόρκη
Τα συγχρηματοδοτούμενα έργα της επόμενης τριετίας-Τα ποσά που θα διατεθούν ανά Υπουργείο
Τα brands αυτοκινήτων που επιλέγουν οι αγοραστές-Τρέχουν με φόρα οι εγγραφές
Κινητή τηλεφωνία: Τα μερίδια αγοράς και οι αυξομειώσεις στα ποσοστά των παρόχων