ΜΤΝ: Κάπως έτσι μεταμορφώνει το ICT

Η ΜΤΝ μπήκε δυναμικά το 2015, αρχικά με το λανσάρισμα του δικτύου 4G και μόλις προσφάτως με την εξαγορά της κυπριακής εταιρείας πληροφορικής IBS. Η τελευταία εξέλιξη αλλάζει το παιχνίδι του τομέα, διότι δεν μεταμορφώνει μόνο την εταιρεία, αλλά και τα δεδομένα στον τομέα της τηλεφωνίας και του IT στην Κύπρο.

Η εισαγωγή μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών στον ευρύτερο τομέα του Information Communication Technology (ICT), φέρνει την τηλεφωνία και την πληροφορική κάτω από την ίδια ομπρέλα. Η κίνηση αυτή είναι έξυπνη και απολύτως ορθή, αφού είναι ευρέως γνωστό ότι τα έσοδα από την σταθερή και κινητή τηλεφωνία σημειώνουν μείωση σε όλες τις χώρες του κόσμου τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της χρήσης του διαδικτύου για σκοπούς επικοινωνίας. Έτσι και η ΜΤΝ, παρόλο που ακόμα κερδίζει μερίδιο στην κυπριακή αγορά, ακολουθεί το παράδειγμα του Warren Buffett - δεν βάζει όλα τα αυγά σε ένα καλάθι - και αναζητά νέες πηγές εισοδήματος.

Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή καταργεί τον διαχωρισμό των υπηρεσιών τηλεφωνίας και πληροφορικής σε διαφορετικούς παρόχους. Πρακτικά, η επέκταση της ΜΤΝ είναι επωφελής για τις επιχειρήσεις που αναζητούν έναν πάροχο που θα προσφέρει ολόκληρο το φάσμα των υπηρεσιών του ICT (τηλεφωνία, hardware, integration services, cloud, consulting και Information Security).

Η ΜΤΝ συνεχίζει να εκπλήσσει και να καινοτομεί, πράμα που λειτουργεί θετικά για την κυπριακή οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Κλασσικό παράδειγμα προς μίμηση.

Δειτε Επισης

Χειρουργείο καρδιάς μετά τα 70: Διαδικασία, κίνδυνοι, ανάνηψη και οφέλη-Μύθοι και πραγματικότητα
Πώς η βραχυχρόνια μίσθωση μπορεί να αναζωογονήσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας
Οι ποινές χάδι και οι παράνομοι, που γίνονται σφετεριστές
Η βάση στην οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και το παράδειγμα της Εσθονίας
Στρατηγικοί στόχοι για την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου
Περιέργεια και διαφορετικότητα: Οι πυλώνες της καινοτομίας στον χώρο εργασίας
Πλοήγηση στο τελικό στάδιο συμμόρφωσης με την οδηγία NIS2
Ο εκτεταμένος αντίκτυπος της νέας οδηγίας για την εταιρική δέουσα επιμέλεια όσον αφορά την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Υλικά και αντικείμενα σε επαφή με τρόφιμα και η σημασία του ελέγχου τους
Αναπτύξεις σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας;