KPMG: Διοργάνωση συνεδρίου για την κοινή εποπτεία της ΕΚΤ

H KPMG διοργάνωσε σεμινάριο με θέμα τον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν οι: κ. David Sánchez Brezmes, Director και κ. Sofia Pignatelli, Manager, από το Γραφείο της ΕΚΤ (ECB Office) της KPMG στη Φρανκφούρτη, ο κ. Μάριος Λαζάρου, Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης Κινδύνου της KPMG Κύπρου και ο κ. Γιώργος Τζιωρτζής, Επικεφαλής του Τμήματος παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών. Το σεμινάριο άνοιξε με χαιρετισμό ο κ. Χρίστος Βασιλείου, Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG Κύπρου, ενώ προσφώνηση έκανε ο κ. Παναγιώτης Πελετιές – Διοικητικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος των Υπηρεσιών για Τράπεζες της KPMG Κύπρου.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κυπριακές τράπεζες σε σχέση με το νέο εποπτικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Η ανάλυση του εποπτικού πλαισίου  της ΕΚΤ και η μετάβαση στον ενιαίο εποπτικό μηχανισμό επεκτάθηκε σε συγκεκριμένες, σημαντικές θεματικές ενότητες όπως είναι η Εποπτική Διαδικασία Αξιολόγησης (SREP), τα σχέδια Ανάκαμψης και Εξυγίανσης (Recovery and Resolution plan) και η διαχείριση δεδομένων σύμφωνα με τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής της Βασιλείας για την Εποπτεία των Τραπεζών (BCBS 239).

Οι ομιλητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες και γνώσεις τους σε σχέση με την προσέγγιση που ακολουθεί η ΕΚΤ, τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον ενιαίο μηχανισμό και τα επόμενα βήματα όσον αφορά την εποπτεία της ΕΚΤ.

Η KPMG Κύπρου σε συνεργασία με το Γραφείο της ΕΚΤ στην KPMG Φρανκφούρτης παρέχει προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, υπό την εποπτεία του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (ΕΕΜ), είτε απευθείας ή μέσω της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και υπηρεσίες προετοιμασίας για το νέο εποπτικό πλαίσιο  και για τη συμμόρφωση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με αυτό.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο
Junior Achievement Κύπρου: Φοιτητική επιχειρηματικότητα-Έναρξη αιτήσεων για τα προγράμματα
DP World Limassol: Ολοήμερη, διαδραστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας
H Energame και το CIM-Cyprus Business School απονέμουν πλήρεις υποτροφίες σε μελλοντικούς ηγέτες
Σπουδαία συμπεράσματα και χρήσιμη καθοδήγηση για ορθή επικοινωνία ευρωπαϊκών έργων
Έγινε 64 χρονών η ΟΕΒ-«Συνεχίζουμε δυναμικά, υπεύθυνα και αισιόδοξα»
ΙδΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του και υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία το European Researcher’s Night