Powered by

Μήνας κυπριακής παράδοσης στα αεροδρόμια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας διοργανώνει το μήνα προβολής της Κύπρου, προσφέροντας στο επιβατικό κοινό την ευκαιρία να ζήσει στιγμές βγαλμένες από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.

Για ολόκληρο το μήνα Απρίλιο, ο χώρος των αναχωρήσεων θα φιλοξενεί σκηνές από την αγαπημένη κυπριακή ύπαιθρο! Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί, πατροπαράδοτα εδέσματα, χειροποίητα δημιουργήματα από τεχνίτες που θα φιλοτεχνούν τα δημιουργήματα τους ζωντανά, μπροστά στο κοινό, είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα συνθέτουν το πλούσιο ταξίδι στην κυπριακή ύπαιθρο, λίγο πριν την αναχώρηση των επιβατών για το εξωτερικό.

Η εκδήλωση «Ζήσε την Κύπρο» συνδιοργανώνεται και φέτος από τις εταιρείες CTC-ARI (εταιρεία διαχείρισης των καταστημάτων αδασμολόγητων ειδών), τη Cyprus Airports F&Β (εταιρεία διαχείρισης των καφεστιατορίων των αεροδρομίων) και τη Hermes Airports (διαχειριστή των αεροδρομίων).

Μιλώντας στο πλαίσιο της εναρκτήριας τελετής στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports, Wes Porter, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το γεγονός αυτό, σημείωσε, καταδεικνύει ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο θεσμό, που κατάφερε όχι μόνο να αναδείξει τις ομορφιές της Κύπρου αλλά και να κερδίσει την αγάπη του ταξιδιωτικού κοινού.  

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, τόνισε ότι  «αυτή η αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλλεται συμβάλλει στην προβολή των Κυπριακών παραδοσιακών και τουριστικών προϊόντων». Οι εκδηλώσεις αυτές, σημείωσε, «δίδουν τη σημαντική ευκαιρία, τόσο σε εμάς, όσο και στους ξένους επισκέπτες, να γνωρίσουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα και εμπίπτουν επίσης, μέσα στις δικές μας δράσεις, της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης, τις οποίες και εφαρμόζουμε ως Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά του ο κύριος Garrett Coogan, Διευθύνων Σύμβουλος της CTC-ARI, τόνισε ότι μέσα από τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, επιχειρείται μια προσπάθεια ενδυνάμωσης της εικόνας της Κύπρου στο τουριστικό κοινό. Στοχεύουμε, συνέχισε, σε μια υπενθύμιση της τελευταίας στιγμής, προς τους τουρίστες που επέλεξαν την Κύπρο για τις διακοπές τους και ετοιμάζονται να αναχωρήσουν προς τις χώρες τους αλλά και να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους. Μιας υπενθύμισης, κατέληξε, όλων των ωραίων στιγμών που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής τους στο νησί μας.

Εξάλλου, ο Οδυσσέας Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Cyprus Airports F&Β που διαχειρίζεται τα καφεστιατόρια των αεροδρομίων, κάλεσε το κοινό «να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να απολαύσει τα παραδοσιακά φαγητά που θα προσφέρονται στα εστιατόρια του αεροδρομίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης».   

Η εκδήλωση «Ζήσε την Κύπρο», προσφέρει και φέτος την ευκαιρία σε όλους τους ταξιδιώτες του αεροδρομίου Λάρνακας να απολαύσουν ένα διαδραστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο και στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου. Αποβλέπει επίσης στην ενίσχυση των διάφορων παράλληλων πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται από τους φορείς του κυπριακού τουρισμού και στοχεύουν στην καθιέρωση του νησιού μας, ως ολόχρονου και αγαπημένου τουριστικού προορισμού.

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Έρχεται σύντομα ως ο απόλυτος business και lifestyle προορισμός της Λευκωσίας(pics)
Κ. Κουμής: Κονδύλι €500.000 στον προϋπολογισμό του 2025 για αναβάθμιση των παραλιών
Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Cyprus Airways: Ανακοίνωσε ναύλα για business class από €150
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων