ΜΤΝ: Εξαγόρασε την IBS

Επισημοποιήθηκε η εξαγορά της εταιρείας IBS η οποία παρέχει υπηρεσίες στον τομέα του cloud computing, συστημάτων για επιχειρήσεις και τεχνολογικών λύσεων για κάθε μεγέθους εταιρείας, από την ΜΤΝ. 

Όπως ήδη δημοσίευσε το InBusinessNews, o τηλεπικοινωνιακός όμιλος ενισχύει ακόμη περισσότερο τον επιχειρηματικό βραχίονά της, ΜΤΝ Business σε επίπεδο υπηρεσιών ICT (πληροφορική, συστήματα, συνδεσιμότητα επιχειρήσεων με servers, cloud services και σύνδεσης σε εσωτερικά ή εξωτερικά δίκτυα).

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΙΝ Βusiness για το τεύχος Μαΐου ο Ανδρέας Νεοκλέους, director της MTN Business τόνισε ότι η σταθερά ανοδική πορεία της MTN Business στην αγορά τηλεπικοινωνιών δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για το επόμενο βήμα, οπότε και λήφθηκε η στρατηγική απόφαση ενσωμάτωσης μιας κυπριακής εταιρείας, η οποία θα διαθέτει αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και εμπειρία σε λύσεις πληροφορικής για επιχειρηματικούς πελάτες.

«Μετά από ενδελεχή ποιοτική έρευνα καταλήξαμε στην IBS και προχωρήσαμε στην εξαγορά της, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το προϊοντικό μας πορτφόλιο με προηγμένες λύσεις πληροφορικής, όπως υπηρεσίες cloud computing, mobility και hosting», διευκρινίζει ο κ. Νεοκλέους.

Υπηρεσίες MTN Business

Το φάσμα υπηρεσιών που η MTN Business θα προσφέρει απλώνεται στα ακόλουθα τμήματα: 

-Cloud Services
-Fiber Solutions    
-Συμβουλευτικές υπηρεσίες επί τεχνολογικών ζητημάτων κάθε επιχείρησης (ΙΤ Consulting) 
-Καλωδιώσεις δικτύων εντός επιχειρήσεων ή και σύνδεσής τους με δίκτυα ή άλλες εταιρείες. 

Με την εξαγορά της IBS η ΜΤΝ καθίσταται one stop ICT solutions provider, αλλάζοντας αφενός τα δεδομένα που σήμερα κυριαρχούν στην εγχώρια αγορά και αφετέρου ενισχύει την ταυτότητά της σε σχέση με τις παρεχόμενές υπηρεσίες της, οι οποίες πλέον απλώνονται σε πολλά επίπεδο πέραν των τηλεπικοινωνιών. Μάλιστα, με την εξαγορά της IBS η ΜΤΝ θα είναι σε θέση να καταστεί πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τις τιμές για τα παρεχόμενα πακέτα υπηρεσιών της σε επιχειρήσεις, επενδύοντας –μεταξύ άλλων- στις οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται. 

Η κίνηση γίνεται σε μια περίοδο ανάπτυξης για την ΜΤΝ, η οποία εσχάτως έχει εισάγει στην κυπριακή αγορά το δίκτυο 4G, το οποίο καθιστά την πρόσβαση στο διαδίκτυο εξαιρετικά γρήγορα σε σύγκριση με άλλες συνδέσεις στο διαδίκτυο (3G, wifi, Ethernet). 

Ποια είναι η ΙΒS

Η IBSAC Intelligent Business Solutions Ltd δημιουργήθηκε από μια ομάδα νέων επαγγελματιών, με εξειδίκευση στον τομέα της πληροφορικής, προκειμένου να προσφέρει περισσότερη εμπειρία και γνώση σε επιχειρήσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. 

Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει εταιρείες παροχής υπηρεσιών, όπως, λογιστές, δικηγόρους, financialservices, ναυτιλιακές εταιρείες, όπως επίσης, εργοστασιακές μονάδες, κυβερνητικούς και ημικρατικούς οργανισμούς, μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. 

Υπηρεσίες

● Συμβουλευτικές υπηρεσίες: IT processes and infrastructure Audit, IT Financial reporting, Analysis and design of IT solutions, Project management.

● Cloud Services: Emails, Storage, Backup, Security, Infrastructure (virtual servers).

● IT Services: Παροχή εξοπλισμού και υπηρεσιών, συμβόλαια συντήρησης εξοπλισμού και υπηρεσιών.

Δειτε Επισης

Γιατί η «data-centric» προσέγγιση κυβερνοασφάλειας μετασχηματίζει επιχειρήσεις
Δ. Ζαφειριάδης: H εσφαλμένη εκτίμηση οργανισμών που θα τους στοιχίσει... ακριβά
S. Štucl προς επιχειρήσεις: Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε ανθεκτικότητα και αλλαγή
Εκδήλωση της IBM για τους εμπορικούς της συνεργάτες-Παρουσιάστηκαν οι στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας
Ι. Σολωμάκος: Πώς προχωράμε με ασφαλή τεχνητή νοημοσύνη στον ευφυή κόσμο
S. Nagoor: Μηδενική εμπιστοσύνη στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Χρίστος Γιακουμή: Οι κρίσιμες υποδομές αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως σύμμαχό τους
Α. Χατζηπαπάς: Σοβαρές συνέπειες για τις εταιρείες αν δεν διαχειριστούν εσωτερικούς κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων
Samsung: Αναπτύσσει τον πρώτο SSD αυτοκινήτου βασισμένο στην 8η γενιά V-NAND
Νέος κύκλος εξαγορών στην Πληροφορική-Κοντά σε deal η Profile Software