Powered by

Χούρικαν: Επενδύστε στον τουρισμό

Τις προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας ανέλυσε σε ομιλία του ο Ανώτατος Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούρικαν.
 
Ο κ. Χούρικαν, μιλώντας σε συνέδριο στη Λευκωσία, ανέφερε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να σπρώξει περισσότερο για την αλλαγή σε νομοθεσίες και κανονισμούς. «Τόσο οι επιχειρηματίες όσο και τα επιμελητήρια πρέπει να ηγούνται της κούρσας των αλλαγών. Πρέπει να τις επιδιώκουν με σθένος», υπογράμμισε. 

Επεσήμανε ότι η Κύπρος έχει περισσότερες δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού. «Η Μαγιόρκα φέρνει 11,6 εκατ. τουρίστες, η Κρήτη 5 εκατ. και η Κύπρος μόνο 2,5 εκατ. Γιατί γίνεται αυτό; Πρέπει να δοθούν κίνητρα. Σωστά γίνεται προσπάθεια να διατηρήσουμε τους τουρίστες από τη Βόρεια Ευρώπη- λόγω της μείωσης του αριθμού των Ρώσων- αλλά πρέπει να δοθεί σημασία στην αύξηση των αριθμών κι όχι μόνο στη διατήρησή τους». 

«Η Ryanair- και δεν κάνω το συνήγορό της- υποσχέθηκε να φέρει εκατομμύρια τουρίστες στο νησί. Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι θα έκανε κέντρο εκπαίδευσης στο νησί και δεν το έκανε. Πρέπει να το δούμε αυτό, να αρπάζουμε τις ευκαιρίες κι όχι να μένουμε προσκολλημένοι στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, σημείωσε ότι 300 μέρες τον χρόνο έχουμε ηλιοφάνεια στην Κύπρο, ενώ τα ξενοδοχεία είναι κλειστά. 

«Θα πρέπει επίσης να επενδύσουμε στις ιατρικές υπηρεσίες. Η Κύπρος έχει κομβική θέση στη Μέση Ανατολή, ενώ τεράστιες προοπτικές διανοίγονται με τη λύση του Κυπριακού. Πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να ξοδέψουμε χρήματα στη σωστή κατεύθυνση», κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Χούρικαν. 

Δειτε Επισης

Τέσσερα βραβεία στα BTME 2025 για την Emirates-Καλύτερος αερομεταφορέας παγκοσμίως για 12η συνεχόμενη χρονιά
Elysium: Ανακαίνιση των 48 σουιτών επένδυση ύψους 10 εκατ.-Ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης
Ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η IndiGo Αirlines-Οι σχεδιασμοί της εταιρείας
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν
Σημαντικές διακρίσεις για το City of Dreams Mediterranean στα MUSE Hotel Awards 2025
Σημαντική διάκριση για την Louis Travel Ltd-Έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Green Offices
Νέα Υόρκη: Οι πολιτικές Τραμπ διώχνουν τους τουρίστες-Πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa