Powered by

Aγορά κρατικών ομολόγων 10.2 εκατ. ευρώ

Το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε ότι λήφθηκαν 90 αιτήσεις για αγορά εξαετών ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικά πρόσωπα της πέμπτης Σειράς (Μάιος 2015) για συνολικό ποσό €10.232.300, από τις οποίες οι 89 αιτήσεις υποβλήθηκαν από Κύπριους και μία αίτηση από αλλοδαπό επενδυτή. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η περίοδος λήψης αιτήσεων για την αγορά των ομολόγων της τερματίστηκε στις 20 Απριλίου, 2015.

Οι αξίες των αιτήσεων κυμαίνονταν από €5.000 μέχρι €2.500.000. Ο μέσος όρος της αξίας των αιτήσεων ήταν περίπου €113.692.  Από το συνολικό ποσό των €10.232.300, τα €2.500.000 αφορούσαν αίτηση ξένου επενδυτή.

Με βάση τον Όρο 1, των Ειδικών Όρων Έκδοσης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους έχει αποδεχθεί ολόκληρο το ποσό υπερκάλυψης. Για τη λήψη αυτής της απόφασης λήφθηκε υπόψη, μεταξύ άλλων, ότι η αποδοχή ολόκληρου του ποσού υπερκάλυψης δεν επηρεάζει τις υπόλοιπες αγορές κυβερνητικών τίτλων, αναφέρεται.

Η 6η Σειρά 2015 Λήξης 2021 εξαετών ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας, επίσης με ανώτατο όριο έκδοσης €10.000.000, θα εκδοθεί στις 2 Ιουνίου 2015 και η περίοδος κατάθεσης των αιτήσεων θα είναι από τις 4 μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.

Δειτε Επισης

Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Μνημόνιο συνεργασίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα-Πού αποσκοπεί
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Νέο σχέδιο για πρόωρη εξόφληση ενήμερων δανείων από ΚΕΔΙΠΕΣ-Τέλος στην επιδότηση τόκων
Απογοήτευση ΕΟΑΛ για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής εκτός επαρχίας Λάρνακας-«Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση»
Ώρα αποφάσεων για τις πολλαπλές συντάξεις κρατικών αξιωματούχων-Ενώπιον της Ολομέλειας 13 νομοθετήματα
Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση
Πέτρος Λοής: Ευρύτερο, εξυπνότερο και πιο ανθεκτικό μοντέλο η πρόταση του ΔΗΣΥ για την οικονομία-Προτάσσουμε μεταρρυθμίσεις
Γιώργος Τσακκιστός: Σημαντική προσθήκη για την Laiko Cosmos Trading το «The Famous Grouse»-Ενίσχυση και με νέα προϊόντα