Powered by

American Airlines: Το φτηνό πετρέλαιο "απογείωσε" τα κέρδη

Η American Airlines Group Inc. ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου σχεδόν διπλασιάστηκαν καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επωφελείται από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το ισχυρό δολάριο, η ανάπτυξη της ανταγωνιστικής παραγωγικότητας και η οικονομική εξασθένιση στη Λατινική Αμερική, οδήγησαν χαμηλότερα τις πωλήσεις.

Η American Airlines, όπως και άλλες αεροπορικές, έχει επωφεληθεί από την απότομη πτώση των πετρελαϊκών τιμών. Οι λειτουργικές δαπάνες υποχώρησαν 7,1% στο τελευταίο τρίμηνο, στα 8,6 δισ. δολάρια, κυρίως λόγω της πτώσης κατά 42% των δαπανών για καύσιμα.

Ωστόσο, η εταιρεία ανέλαβε 311 εκατ. δολάρια σε έκτακτες χρεώσεις στο τρίμηνο, μεταξύ των οποίων και 223 εκατ. δολάρια στις δαπάνες που σχετίζονται με την συγχώνευση.

Συνολικά, η American ανακοίνωσε κέρδη 932 εκατ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 480 εκατ. δολαρίων ή 65 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Εάν αφαιρεθούν οι έκτακτες χρεώσεις που σχετίζονται με τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων στην Βενεζουέλα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,73 δολάρια ανά μετοχή στο τελευταίο τρίμηνο.

Η American έχει μειώσει σημαντικά την παραγωγικότητά της στη Βενεζουέλα και πλέον δεν δέχεται bolivars ως πληρωμή. Ως αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων, η εταιρεία ανέλαβε χρεώσεις 13 εκατ. δολαρίων για τις ζημιές που συνδέονται με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Τα έσοδα υποχώρησαν 1,7% στα 9,83 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη 1,71 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 9,83 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα ανά διαθέσιμη θέση, βασική μονάδα μέτρησης για την αεροπορική βιομηχανία, υποχώρησαν 1,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η ανταγωνιστική United Continental ανακοίνωσε χθες ότι επέστρεψε στα κέρδη στο α΄ τρίμηνο, καθώς η (ταξιδιωτική) κίνηση και τα έσοδα ανά επιβατική θέση αυξήθηκαν, ενώ τα κέρδη της Southwest Airlines υπερδιπλασιάστηκαν καθώς η ζήτηση των καταναλωτών οδήγησε σε επίπεδο ρεκόρ των παράγοντα χωρητικότητας και συνέχισε να επωφελείται από τις χαμηλές τιμές των καυσίμων.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων