Powered by

Η ενίσχυση του δολαρίου προβληματίζει την PepsiCo

Η PepsiCo δήλωσε ότι τα κέρδη πιθανώς θα υποστούν μεγαλύτερο πλήγμα από το ξένο συνάλλαγμα το 2015 σε σχέση με αυτό που ανέμενε πριν από δύο μήνες, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη για το α΄ τρίμηνο.

Η παρασκευάστρια εταιρεία της Pepsi cola, των προϊόντων Lay’s και του αναψυκτικού Gatorade, εκτιμά τώρα ότι η ενίσχυση του δολαρίου θα μειώσει τα κέρδη ανά μετοχή κατά 11% φέτος. Είχε προβλέψει μια επίδραση 7% τον Φεβρουάριο.

«Έχουμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε το τρέχον εύθραυστο μακροοικονομικό περιβάλλον, προχωρώντας υπεύθυνα στην τιμολόγηση, ελέγχοντας σφιχτά το κόστος και βελτιστοποιώντας το sourcing μας παγκοσμίως για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιδράσεις από τις τρέχουσες προκλήσεις στο ξένο συνάλλαγμα», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Indra Nooyi σε ανακοίνωση Τύπου.

Η PepsiCo ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε σωστή τροχιά για να πετύχει εξοικονόμηση κόστους 1 δισ. δολάρια φέτος. Επίσης, η PepsiCo κατόρθωσε να αυξήσει τις τιμές παράλληλα με τον πληθωρισμό σε πολλές αγορές για να διατηρήσει τα έσοδα σταθερά.

Στο τελευταίο τρίμηνο, τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν 3% στα 12,2 δισ. δολάρια. Συνολικά για την περίοδο που έληξε στις 21 Μαρτίου, η Pepsi ανακοίνωσε κέρδη 1,22 δισ. δολάρια, παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 81 σεντς από τα 79 σεντς πριν από ένα χρόνο.

Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 83 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters είχαν προβλέψει κέρδη 79 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 12,2 δισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας
«Έφοδος» στα γραφεία της Deutsche Börse και του Nasdaq από τις αρχές της Ε.Ε.
UBS: Ο χρυσός λάμπει στις αγορές-Γιατί έρχεται νέα άνοδος
Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%