Aρτοποιεία: Μόνο ειδικά καταστήματα τις Κυριακές

Διαφωνούν με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η υπουργός Εργασίας τα Αρτοποιεία. Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αρτοποιών Λάκης Σαββίδης, μιλώντας στο InBusinessNews, τόνισε ότι τα ειδικά καταστήματα κατοχυρώθηκαν, με νομοθεσία το 2006, να λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως. 

«Εμείς μάλιστα κερδίσαμε και σχετική υπόθεση παλαιότερα στο Δικαστήριο. Θέλουμε να παραμείνει η νομοθεσία του 2006», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αρτοποιών ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις της ΠΟΒΕΚ.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ, Στέφανος Κουρσάρης, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση «δεν έχει ακούσει τις φωνές των χιλιάδων μικρομεσαίων, ούτε και την πλειοψηφία της Βουλής και επιδιώκει να μονιμοποιήσει τη φιλελευθεροποίηση του ωραρίου, εξυπηρετώντας μια δεκάδα πολυκαταστημάτων και κλείνοντας τα ώτα στην κραυγή αγωνίας και στα παραδείγματα κλεισίματος εκατοντάδων επιχειρήσεων». 

Η ΠΟΒΕΚ, είπε, ζητά να υπάρχουν ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων με βάση τη νομοθεσία και αυτά θα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλη την Κύπρο. Σημείωσε ακόμα ότι «η ισοπεδωτική προσέγγιση της Κυριακής, ή όλα κλειστά ή όλα ανοιχτά, εμάς μας βρίσκει κάθετα αντίθετους». 

 

Δειτε Επισης

Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Η πυρκαγιά στην Λεμεσό, τα αντανακλαστικά του επιχειρείν και η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην πράξη