Τέλη Μαΐου παραγωγή της Green Cola στην Κύπρο

Στα τέλη Μαΐου θα ξεκινήσει η παραγωγή της Green Cola στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε η marketing manager του Ομίλου ΚΕΑΝ Εύη Παπαδοπούλου, η παραγωγή στο εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό, θα ξεκινήσει μόλις φτάσουν τα απαραίτητα υλικά στην Κύπρο, περίπου σε ένα μήνα. «Ήδη, το προϊόν κυκλοφορεί στην κυπριακή αγορά κι έχουμε πολύ καλή ανταπόκριση από τον κόσμο», σημείωσε.

Η εταιρεία ΚΕΑΝ έχει υπογράψει συνεργασία με την Green Cola Ελλάδας για τη διάθεση των προϊόντων της στην κυπριακή αγορά. Η ελληνική εταιρεία διαθέτει ένα μοντέλο πολυεθνικής επέκτασης κι η Κύπρος αποτελεί τον πρώτο της σταθμό. Στα σκαριά είναι ακόμη τρεις συμφωνίες, μεταξύ αυτών και στη Σαουδική Αραβία. Το μοντέλο επέκτασής του αφορά στην παραχώρηση των δικαιωμάτων χρήσης των brands της. Η  μητρική εταιρεία προμηθεύει τους συνεργάτες της με την πρώτη ύλη, οι οποίοι με τη σειρά τους παράγουν το προϊόν και το διαθέτουν στην εκάστοτε τοπική αγορά.

Η Green Cola παράγεται στην Ορεστιάδα στο εμφιαλωτήριo της ΕΠΑΠ (Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών) και έχει σημειώσει αξιόλογη επιτυχία στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες στις οποίες εξάγεται, αποκτώντας όλο και μεγαλύτερα μερίδια αγοράς. Λανσαρίστηκε στην αγορά στις αρχές του 2013 και η επιτυχία του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σύνθεσή του, καθώς πρόκειται για ένα αναψυκτικό τύπου «cola» με φυσικά συστατικά και ελάχιστη θερμιδική επιβάρυνση. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι περιέχει το φυσικό γλυκαντικό στέβια, φυσική καφεΐνη, είναι προϊόν χωρίς συντηρητικά και καθόλου ζάχαρη και περιέχει μόνο 2 θερμίδες ανά κουτί. 

Σύμφωνα με τον εκ των ιδρυτών της GCC Περικλή Βενιέρη, στη Θεσσαλονίκη η Green Cola έχει σκαρφαλώσει ήδη, στην 3η θέση, στην κατηγορία των αναψυκτικών τύπου Cola, με μερίδιο πάνω από 4% από μόλις 0,1% πέρσι, ενώ στο σύνολο της χώρας το μερίδιό της μέσα σε ένα έτος έχει επταπλασιαστεί αν και παραμένει σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό ακόμη. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Βενιέρη, οφείλεται στο γεγονός ότι η Green Cola κατάφερε να προσεγγίσει καταναλωτές, οι οποίοι προηγουμένως δεν κατανάλωναν αναψυκτικά. 

Η παραγωγή γίνεται στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΠ, ενώ μέρος των ποσοτήτων εμφιαλώνεται στο Άργος και σε συνεργαζόμενες μονάδες του εξωτερικού, όπου εξάγεται η Green Cola. Η ΕΠΑΠ παράγει μηνιαίως στην Ορεστιάδα 552.000 «κουτάκια» (των 330ml), 78.000 μπουκάλια του 1,5 lt και 84.000 μπουκάλια του μισού λίτρου. 

Το εν λόγω αναψυκτικό έχει αποκτήσει σημαντικό μερίδιο στην ελληνική αγορά, ενώ εξάγεται, εκτός από την Κύπρο, σε Ισραήλ, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βέλγιο και Αυστραλία. Η εταιρεία έχει επίσης, προχωρήσει σε πανευρωπαϊκή κατοχύρωση του ονόματος και του σήματος της, ενώ σε αντίστοιχες διαδικασίες έχει προχωρήσει και για την αγορά των ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

Θρίαμβος της Hyundai στο ράλι «Ακρόπολις» 2024-Και στις τρεις θέσεις του βάθρου των νικητών
Νέα παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση
Η Maserati στο Goodwood Festival of Speed 2024 με δύο ειδικές εκδόσεις
Το Honda Prelude Concept επιστρέφει και στην Ευρώπη-Η Honda γιόρτασε 25 χρόνια υβριδικής τεχνολογίας
DIMCO: Η ιστορία της εταιρείας που «φωτίζει» την Κύπρο από το 1966
Volkswagen: Επένδυση πέντε δισ. στην αμερικανική Rivian-Θα ιδρύσουν μια κοινά ελεγχόμενη επιχείρηση
allin inERGY drink: Το εναλλακτικό ενεργειακό ποτό χωρίς ταυρίνη-Στην κυπριακή αγορά από την Diplomat Distributors
Refan: Ανοίγει κατάστημα στο Mall of Cyprus
Το ηλεκτρικό SUV e:Ny1 της Honda στη 18η Save Energy
Διπλή νίκη-θρίαμβος για το Kia EV9 στα παγκόσμια βραβεία αυτοκινήτου 2024