Πιθανή η αποχώρηση και του Χάμιλτον

Ως άνθρωπος με ειδική αποστολή έφτασε στην Κύπρο ο Γιούαν Χάμιλτον, δεξί χέρι του Χούρικαν με σκοπό να χειριστεί στο κεφαλαιώδες ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας Κύπρου.

Μάλιστα, ο Τζον Χούρικαν επέμεινε στην πρόσληψη του Γιούαν Χάμιλτον, θεωρώντας ότι είναι το κατάλληλο άτομο για την καυτή καρέκλα του ατόμου που θα χειριστεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Το τέως ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, του οποίου η σχέση του με τον Τζον Χούρικαν πέρασε από πολλά στάδια αμφισβήτησης και διαφωνιών ενέκρινε το αίτημα του CEO της τράπεζας, προχωρώντας στην πρόσληψη Χάμιλτον.

Εδώ και ενάμιση χρόνο (ήρθε στην Κύπρο ένα μήνα μετά τον Χούρικαν) χειρίζεται απευθείας μεγάλους πελάτες, με ειδικές συναντήσεις στα κεντρικά της Τράπεζας Κύπρου, ενώ έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός στην Αγία Παρασκευή επειδή διατηρεί ένα μικρό γραφείο από το οποίο συχνά απουσιάζει. Συνήθως με απαραίτητο «εφόδιο» το iPad του κάνει συναντήσεις με στελέχη της Τράπεζας Κύπρου και συζητώντας τα θέματα μεγάλων οφειλετών που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Το μεγάλο ερώτημα μετά την πρόθεση Χούρικαν να αποχωρήσει από την Τράπεζα Κύπρου αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τον Γιούαν Χάμιλτον. Άτομα από το περιβάλλον του κ. Χάμιλτον αναφέρουν πως ο ίδιος έχει από καιρό πρόθεση αποχώρησης και θεωρούν ότι η απόφαση Χούρικαν θα λειτουργήσει καταλυτικά για ανάλογη απόφαση και από τον επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» της Τράπεζας Κύπρου.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι καθοριστικής σημασίας σε σχέση με την Τράπεζα Κύπρου, αφού εάν όντως αποχωρήσει και ο Γιούαν Χάμιλτον τότε το συγκρότημα θα πρέπει να ψάξει εξαντλητικά για να βρει τους αντικαταστάτες τους.

Δειτε Επισης

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός