Powered by

Γεωργιάδης: Επιστρέφουμε στις αγορές

«Μετά από πολλά χρόνια που η Κύπρος δεν είχε τέτοιο πλαίσιο για οφειλέτες και εγγυητές προχωρά πλέον ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα μπροστά. Είναι κάτι που θα βοηθήσει και την οικονομία» αυτό ήταν το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη αναφορικά με την ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας σε συνδυασμό με την παράλληλα εφαρμογή του νόμου των εκποιήσεων.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: Η οικονομία θα βελτιωθεί όχι με τα λόγια και τις εξαγγελίες, αλλά με σημαντικά βήματα. Δεν είναι ένα το βήμα που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν περιοριζόμαστε στον βραχυπρόθεσμο χειρισμό της οικονομικής κρίσης αλλά με ένα μακρόπνοο πλάνο.

Είναι γνωστός ο στόχος μας για επιστροφή στις αγορές εντός του έτους. Δύο πράξεις δανεισμού από τις διεθνείς αγορές εντός του 2015, αποτελούν μέρος του σχεδιασμού μας για φέτος. Εάν τα καταφέρουμε θα αποκαταστήσουμε σημαντικά την αξιοπιστία έναντι της Κύπρου.

Έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν θα ήθελα να προσδιορίσω εάν θα βγούμε στις αγορές τον Απρίλιο τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Αυτό καθορίζεται και από τις συνθήκες που έχουμε ενώπιόν μας σε κάθε χρονική στιγμή».

Για την Ελλάδα ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι εύχεται και ελπίζει σύντομα να προκύψει θετική εξέλιξη, προκειμένου να μην υπάρξουν εξελίξεις που δεν θέλει κάν να συζητά. «Από όλους τους συνομιλητές μου αναγνωρίζεται η τεράστια πρόοδος που καταγράφει η κυπριακή οικονομία» ήταν το καταληκτικό σχόλιο του υπουργού Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Μ. Κεραυνός: Ευνοϊκή δημοσιονομική προοπτική, μειούμενο δημόσιο χρέος και ισχυρές οικονομικές προοπτικές
Ν. Χριστοδουλίδης: Επιβεβαιώνει την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης η αναβάθμιση από Scope
Για πρώτη φορά σε επίπεδο Α η κυπριακή οικονομία-Πού στηρίζει την αναβάθμιση σε Α- ο οίκος Scope Ratings
Δεκαπέντε πολιτογραφήσεις για απασχολούμενους σε εταιρείες υψηλής ειδίκευσης την τελευταία τριετία
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%