Γεωργιάδης: Επιστρέφουμε στις αγορές

«Μετά από πολλά χρόνια που η Κύπρος δεν είχε τέτοιο πλαίσιο για οφειλέτες και εγγυητές προχωρά πλέον ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα μπροστά. Είναι κάτι που θα βοηθήσει και την οικονομία» αυτό ήταν το σχόλιο του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη αναφορικά με την ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας σε συνδυασμό με την παράλληλα εφαρμογή του νόμου των εκποιήσεων.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: Η οικονομία θα βελτιωθεί όχι με τα λόγια και τις εξαγγελίες, αλλά με σημαντικά βήματα. Δεν είναι ένα το βήμα που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν περιοριζόμαστε στον βραχυπρόθεσμο χειρισμό της οικονομικής κρίσης αλλά με ένα μακρόπνοο πλάνο.

Είναι γνωστός ο στόχος μας για επιστροφή στις αγορές εντός του έτους. Δύο πράξεις δανεισμού από τις διεθνείς αγορές εντός του 2015, αποτελούν μέρος του σχεδιασμού μας για φέτος. Εάν τα καταφέρουμε θα αποκαταστήσουμε σημαντικά την αξιοπιστία έναντι της Κύπρου.

Έπειτα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Δεν θα ήθελα να προσδιορίσω εάν θα βγούμε στις αγορές τον Απρίλιο τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Αυτό καθορίζεται και από τις συνθήκες που έχουμε ενώπιόν μας σε κάθε χρονική στιγμή».

Για την Ελλάδα ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι εύχεται και ελπίζει σύντομα να προκύψει θετική εξέλιξη, προκειμένου να μην υπάρξουν εξελίξεις που δεν θέλει κάν να συζητά. «Από όλους τους συνομιλητές μου αναγνωρίζεται η τεράστια πρόοδος που καταγράφει η κυπριακή οικονομία» ήταν το καταληκτικό σχόλιο του υπουργού Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Ειρήνη Πική: Το 67% των δράσεων της Κυβέρνησης ολοκληρώθηκε ή είναι σε πορεία υλοποίησης (vid)
Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ενώπιον του Υπουργικού τα νέα κριτήρια εξέτασης αιτήσεων για τα σχέδια του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Αντάλλαξαν απόψεις για τα εργασιακά ζητήματα ΣΕΚ και ΔΗΚΟ-Τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο
Επαφές ΣΥΠΡΟΔΑΤ με κόμματα για τους εγκλωβισμένους αγοραστές-Στο τραπέζι πιθανή κατάθεση πρότασης νόμου
Σταθερός ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του ΣΠΟΔ τον Ιούνιο
Αυξημένη ζήτηση συμπιέζει τις αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας
Με μικρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια