Powered by

Κερδοφόρος ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της Air Serbia

Η Air Serbia, ο εθνικός αερομεταφορέας της Σερβικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2014 – τον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας της εταιρείας. Παρουσιάζοντας καθαρό κέρδος 2,7 εκατ. ευρώ για το 2014, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 87% φτάνοντας τα 262 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας έτσι τα καλύτερα αποτελέσματα από το ξεκίνημα του αερομεταφορέα. 

;Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την ανοδική πορεία που ακολουθεί η εταιρεία τόσο σε αριθμό επιβατών, όσο και φορτίου (cargo), καθώς κατά το 2014 συνολικά 2,3 εκατ. ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν στα αεροσκάφη της εταιρείας, καταγράφοντας αύξηση ύψους 68% συγκριτικά με το 2013.

Ο κ. Dane Kondic, Διευθύνων Σύμβουλος της Air Serbia, δήλωσε: «Αυτά τα αποτελέσματα είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που υλοποιήσαμε τους στόχους μας, οι οποίοι ήταν να επιτύχουμε δυναμική ανάπτυξη και τη δημιουργία ενός κορυφαίου περιφερειακού αερομεταφορέα μέσω μιας εμπορικά βιώσιμης και κερδοφόρας επιχείρησης, που θα αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη της Σερβίας». 

«Τα κέρδη που παρουσιάσαμε το 2014 είναι ένα καλό σημάδι για το μέλλον καθώς κτίζουν γερά θεμέλια για τη μετέπειτα πορεία μας και είναι απόδειξη του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν σωστές στρατηγικές και δομές διακυβέρνησης τίθενται σε εφαρμογή. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους μετόχους μας – την Κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας και την αεροπορική εταιρεία Etihad Airways για τη συνεχή στήριξή τους». 

Η αεροπορική εταιρεία έκανε δυναμικό επαναλανσάρισμα στην αγορά με 10 αεροσκάφη Airbus νέας γενιάς τα οποία προστέθηκαν στο στόλο της - οκτώ Α319 και δύο Α320-, παρέχοντας μεγαλύτερη αξιοπιστία και μειώνοντας τα κόστη λειτουργίας. 

Κατά τη διάρκεια του 2014, το δίκτυο των απευθείας πτήσεων της Air Serbia επεκτάθηκε σε 40 προορισμούς σε 30 χώρες, με τελευταία την προσθήκη πτήσεων προς το Ζάγκρεμπ τον περασμένο Δεκέμβριο, αποκαθιστώντας τη σύνδεση μεταξύ Ζάγκρεμπ και Βελιγραδίου για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια. Η αεροπορική εταιρεία επίσης αύξησε τον αριθμό των προορισμών που εξυπηρετούνται με πτήσεις κοινού κώδικα σε 35. Σε συνδυασμό με την εισαγωγή ενός σύγχρονου και αξιόπιστου στόλου, η στρατηγική επέκτασης του δικτύου ήταν η κινητήρια δύναμη της ενίσχυσης του αριθμού επιβατών και του όγκου μεταφοράς φορτίων. 
  
Ο κ. Kondic δήλωσε: «Καθώς η Air Serbia εδραιώνει την ηγετική της θέση στην περιοχή ως κορυφαία περιφερειακή αεροπορική εταιρεία, διαδραματίζει ολοένα και περισσότερο ένα καίριο ρόλο, στηρίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη της σερβικής οικονομίας, κυρίως στον τουρισμό και στο εμπόριο καθώς και δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης για τους Σέρβους στην ευρύτερη οικονομία».

Δειτε Επισης

Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες