5ο Nicosia Economic Congress: Η πορεία και οι προοπτικές της οικονομίας

Η πορεία και οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας στο 5ο Nicosia Economic Congress, το οποίο παρουσιάζουν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και το περιοδικό Gold. 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ύφεση στην Κύπρο αποδείχθηκε ηπιότερη από ότι αναμενόταν το 2014, ενώ προβλέπεται ότι θα ξεκινήσει συγκρατημένη ανάκαμψη φέτος, η οποία θα ενισχυθεί το 2016, παράλληλα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Έπειτα από τις ικανοποιητικές αυτές προβλέψεις για το έτος, η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με την αυστηρή εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων για την πλήρη αποκατάσταση της οικονομίας της Κύπρου. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι προβλέψεις αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν συνέχεια των πρόσφατων αναβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης, αλλά και των τελευταίων τεστ αντοχής των τραπεζών, που στέφθηκαν με επιτυχία. Την ίδια ώρα, μάλιστα, από ειδικούς και αρμόδιους εκφράζεται η άποψη ότι η ύφεση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, η ανεργία βρίσκεται σε πτωτική πορεία, τα δημόσια οικονομικά είναι υπό έλεγχο και η Κύπρος μπορεί τώρα να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία. 

Το συνέδριο

Οι τελευταίες εξελίξεις της οικονομίας θα συζητηθούν στο 5ο Nicosia Economic Congress που παρουσιάζουν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και το περιοδικό Gold και θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Το Nicosia Economic Congress έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη χρηματοοικονομική εκδήλωση στην πρωτεύουσα. Στόχο έχει να παρέχει στα μέλη του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου και του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες οικονομικές τάσεις και εξελίξεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. 

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν τα πιο κάτω θέματα:

•    The State and Prospects of the Cyprus Economy
•    Redeveloping the Growth Model for Cyprus
•    The Cyprus Privatization Process
•    Economic prospects for Cyprus and its main trading partners, as viewed by the European Bank for Reconstruction and Development
•    How Credit Rating Agencies View the Prospects for the Economy of Cyprus

Ανάμεσα στους διακεκριμένους διεθνείς και κύπριους ομιλητές - οι οποίοι θα αναλύσουν και θα δώσουν τις δικές τους προβλέψεις για την οικονομία και τις αγορές - είναι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρόεδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Κωνσταντίνος Ηροδότου, Έφορος Αποκρατικοποιήσεων, ο Dr. Peter Sanfey, Deputy Director, Country Strategy and Policy, EBRD, καθώς επίσης και ο Enam Ahmed, Director, Western European Team of the Sovereign Group, Fitch Ratings.

Ακροατήριο

Το συνέδριο απευθύνεται σε μέλη του ΣΕΛΚ, CEOs και CFOs των επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ανώτατα διευθυντικά στελέχη, επαγγελματίες λογιστές, πολιτειακούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ηγέτες της βιομηχανίας και γενικά σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.
 
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Οργανωτές: Περιοδικό Gold και Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Κύριος Χορηγός: Alpha Bank Cyprus Ltd. Χορηγός: TFI Markets. Χορηγοί Επικοινωνίας: Goldnews.com.cy, Εκδοτικός Οίκος Δίας και Τηλεόραση Sigma. Συντονισμός: IMH
Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε: Τηλ.: 22505555, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

American Medical Center: Τα 25 χρόνια καινοτομίας, τα σχέδια για επέκταση και η δέσμευση των ιδρυτών του
Η 33η εκστρατεία ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης ΠΑΣΥΚΑΦ-Ο στόχος και πώς μπορούν να γίνονται εισφορές
Αυστηροποίηση κριτηρίων για δάνεια προς επιχειρήσεις, σταθεροποίηση για νοικοκυριά από τις τράπεζες
Ο όμιλος ΧΜ χορηγός της πρώτης Έδρας στο αντικείμενο της τεχνητής νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
ΕΑΣ: Τερματισμός άδειας παροχής υπηρεσιών στοιχήματος κλάσης Β της PARI-TECH (CY)
Altius Insurance: Επιταγή 14,000 ευρώ στο ίδρυμα «Μικροί Ήρωες» για ενίσχυση του έργου του
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της PadelPro στη Λευκωσία-Άνοιξαν και επίσημα τις πόρτες τους στο κοινό(pics)
The Landmark Nicosia: Έρχεται σύντομα ως ο απόλυτος business και lifestyle προορισμός της Λευκωσίας(pics)
CNP Ασφαλιστική: Τέταρτη διάλεξη για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία
Επιχειρηματική αποστολή ΚΕΒΕ σε Μπρατισλάβα και Πράγα-Οι τομείς που θα επικεντρωθεί