Ενεργειακή Ένωση: Πόσο κοντά βρίσκεται η Ευρώπη;

Το στρατηγικό πλαίσιο της Ευρώπης για την ενεργειακή ένωση, οι στόχοι και τα μέτρα που θα ληφθούν για την επίτευξή της θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο Oil and Gas, που διοργανώνει η ΙΜΗ. 

Το φετινό συνέδριο, με θέμα: The current and future outlook for the Oil and Gas Industry, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα αποτελέσει τη μοναδική έγκυρη πηγή ενημέρωσης για τα θέματα των ενεργειακών δεδομένων. 

Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιάσει τον νέο ενεργειακό χάρτη, καθώς καινούργια στοιχεία προκύπτουν από την ανακάλυψη πρόσθετων πηγών ενέργειας, αλλά και από τις γεωστρατηγικές επιλογές των χωρών της ΕΕ, της Ρωσίας, της Κίνας και των ΗΠΑ.  

Το θέμα της ενέργειας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά κράτη. Το ενδεχόμενο κατακόρυφης ανόδου των τιμών και η ολοένα μεγαλύτερη εξάρτηση από τις εισαγωγές ενέργειας καθιστούν τον ενεργειακό μας εφοδιασμό επισφαλή και απειλούν ολόκληρη την οικονομία.  Οι σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά και ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΕ, θα παρουσιαστούν στο συνέδριο και θα ακολουθήσει συζήτηση για τις προοπτικές που ανοίγονται για την Κύπρο, με βάση τον δικό της ενεργειακό σχεδιασμό. 

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι εξειδικευμένοι επιστήμονες από τις πιο σημαντικές αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να αναλύσουν τις τάσεις σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές του κόσμου, αλλά και να παρουσιάσουν μελέτες περιπτώσεων σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα ανά το παγκόσμιο.  
Το συνέδριο απευθύνεται σε: Ιδιοκτήτες, διευθυντές, οικονομικούς διευθυντές και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών από όλο το φάσμα της οικονομίας, συμβουλευτικούς οίκους,  λογιστές,  δικηγόρους - νομικούς σύμβουλους, τραπεζικούς οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κυβερνητικές υπηρεσίες και think tangs. 

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: IMH
Χορηγοί: Τράπεζα Κύπρου και Δικηγορικό Γραφείο Michael Kyprianou & Co.LLC
Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό Gold και goldnews.com.cy

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την IMH: τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, e-mail: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart