Στο 100% της usb bank στοχεύει η BLC

Στο 100% της τράπεζας usb με έδρα την Κύπρο στοχεύει ο λιβανέζικος όμιλος BLC Bank, ο οποίος σήμερα κατέχει μερίδιο της τάξης του 97% στην κυπριακή τράπεζα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο που δημοσιεύεται στο ΧΑΚ η BLC ανακοινώνει το επενδυτικό κοινό ότι σύμφωνα με το Άρθρο 22(1)(α)(i) του περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου του 2007 ως τροποποιήθηκε, ότι στις 16 Απριλίου 2014 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενέκρινε τη δημοσίευση του Εγγράφου Δημόσιας Πρότασης, για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της USB Bank Plc («USB», «Υπό Εξαγορά Εταιρεία»), οι τίτλοι της οποίας είναι εισηγμένοι στο ΧΑΚ.

«Η προσφερόμενη αντιπαροχή προς τους μετόχους της USB που θα αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση με βάση το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης, ανέρχεται σε €0,30 (30 Σεντ του Ευρώ) ανά μετοχή πληρωτέα σε μετρητά» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Μάλιστα σημειώνεται ότι η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης για τους μετόχους της USB αρχίζει στις 24 Απριλίου 2015 και λήγει στις 25 Μαΐου 2015.

Εξάλλου, τονίζεται ότι το Έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης που αφορά τους μετόχους της USB δεν θα ταχυδρομηθεί στους μετόχους που κατέχουν κάτω από 10.000 μετοχές της υπό Εξαγορά Εταιρείας σύμφωνα με σχετική εξαίρεση που έχει χορηγηθεί στον Προτείνοντα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Το Έντυπο Αποδοχής και Μεταβίβασης, καθώς και η Δήλωση Ανάκλησης Αποδοχής θα ταχυδρομηθούν σε όλους τους κατόχους μετοχών.

Το Έγγραφο Δημόσιας Πρότασης, όπως εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, θα είναι διαθέσιμο χωρίς επιβάρυνση σε ηλεκτρονική μορφή από τις 24 Απριλίου 2015:
- στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (www.cse.com.cy)
- στην ιστοσελίδα του Συμβούλου της Δημόσιας Πρότασης, The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (CISCO) (www.cisco.bankofcyprus.com)
- στην ιστοσελίδα της Υπό Εξαγορά Εταιρείας (www.usbbank.com.cy)

 

Δειτε Επισης

Εναρμόνιση για αγορές πιστώσεων ζητά από την Κύπρο η Κομισιόν
Οικονομικός αλφαβητισμός στα σχολεία: Τα αποτελέσματα του πρώτου εκπαιδευτικού προγράμματος της ActionAid
Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Ιούνιο
Με δύο εκ. στην 33East η Τράπεζα Κύπρου-Έμπρακτη στήριξη στο Κυπριακό Ταμείο Χρηματοδότησης Κεφαλαίου
Ο άγνωστος αλλά σημαντικός ρόλος των τραπεζών στη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης(video)
Τράπεζα Κύπρου: Στις 8 Αυγούστου η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εξαμήνου
H εταιρική κοινωνική ευθύνη στον πυρήνα της δράσης της Ελληνικής Τράπεζας
Λουίς ντε Γκίντος: Στο ανώτατο όριο η κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών-Θα αρχίσει να μειώνεται
Deutsche Bank: Ζημιές 143 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Η κατάσταση των ΜΕΔ στο τραπεζικό σύστημα της χώρας-Στα πόσα εκατ. τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια