Φως στις εκποιήσεις

Τέλος στο πολύκροτο θέμα των εκποιήσεων και του πλαισίου αφερεγγυότητας επιχειρεί να βάλει σήμερα Παρασκευή 17 Απριλίου η Ολομέλεια της Βουλής. Οι 28 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ αναμένεται ότι θα ψηφίσουν υπέρ των τροποιημένων νομοσχεδίων του πλαισίου αφερεγγυότητας, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα με 28 αντίστοιχους βουλευτές έχουν δηλώσει πως προσανατολίζονται να τα καταψηφίσουν. 
 
Αυτό δημιουργεί μια εύθραυστη ισορροπία στη Βουλή, όπου γίνεται κυνήγι εξασφάλισης μιας ψήφου ώστε να "περάσει" το πλαίσιο. ΕΥΡΩΚΟ και ΕΔΕΚ,  παρουσιάζονται πρόθυμα να ψηφίσουν το πλαίσιο, θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση τη συμπερίληψη των δικών τους τροπολογιών. 

Το ΕΥΡΩΚΟ για την υπερψήφιση του πλαισίου της αφερεγγυότητας ζητά την ενσωμάτωση της τροπολογίας που κατέθεσε κατά την οποία αν οι πιστωτές εκποιήσουν μία ενυπόθηκη εξασφάλιση κάτω από το 80% του ύψους του δανείου, τότε δεν θα μπορούν οι τράπεζες να απαιτήσουν από τους εγγυητές να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό. 

Οι τροπολογίες της ΕΔΕΚ, αφορούν: τη διαγραφή παράνομων καταχρηστικών ρητρών και στην κάλυψη των μη βιώσιμων δανειοληπτών, για τους οποίους δεν μπορεί να εφαρμοστεί πρόγραμμα αποπληρωμής. Προτείνεται όπως το δικαστήριο αναστείλει για έξι μήνες τις εκποιήσεις κύριας κατοικίας και επαγγελματικής στέγης. Παράλληλα, η ΕΔΕΚ προτείνει καθορισμό μιας αντικειμενικής αξίας για τα υποθηκευμένα ακίνητα, όπως επίσης και την απαλλαγή των εγγυητών σε περίπτωση πτώχευσης και εκποίησης της εξασφάλισης του πρωτοφειλέτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι αλλαγές στο πλαίσιο αφερεγγυότητας

Δειτε Επισης

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ