Powered by

Καταθέτει ο Ρίκκος, διαμαρτύρονται οι πολίτες

Συνεχίζει για δεύτερη μέρα την κατάθεσή του ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου σχετικά με τις καταγγελίες του εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και άλλων προσώπων.

Την στιγμή  έξω από τη Νομική Υπηρεσία, πολίτες πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας, για την καθυστέρηση της διερεύνησης του σκανδάλου της οικονομίας. Οι διαδηλωτές κρατούν πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα όπως “Ζητούμε δικαιοσύνη", “Οι ένοχοι να επιστρέψουν τα λεφτά” “Ο λαός περιμένει εξηγήσεις για τις καταγγελίες Ερωτοκρίτου” και “Να ερευνηθούν όλες οι κατηγορίες εδώ και τώρα”.

Προσερχόμενος στο Αρχηγείο, ο κ. Ερωτοκρίτου δήλωσε ότι "μαζί με την κοινωνία θα αντιμετωπίσουμε όσους προσπαθούν να σταματήσουν τις έρευνες για την καταστροφή της οικονομίας που οδήγησε στη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση  το λαό"

 

 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι “σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της κατάθεσης μου, συνεχίζεται και δεν ξέρω πότε θα τερματιστεί, θα δούμε ανάλογα”.

“Με την ευκαιρία θέλω να πω τα εξής: Ότι κανένας δεν είναι πάνω από το νόμο. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και κανένας δεν μπορεί, όσο ψηλά και αν στέκεται, να είναι πάνω από τον νόμο, ακόμα και αν είναι ο Γενικός Εισαγγελέας”, είπε.

“Έχω την πεποίθηση”, πρόσθεσε, “ ότι η Αστυνομία θα κάνει πλήρως και αντικειμενικά την εργασία της. Θα προχωρήσει η ανάκριση καθόσον αφορά στα ζητήματα που έχουν εγερθεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η πραγματικότητα και το δίκαιο”.

“Ακόμα θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην κυπριακή κοινωνία: Η προσπάθεια όλων εκείνων -που είναι γνωστοί σαν συγκεκριμένος κύκλος -που θέλουν να σταματήσουν οι έρευνες για την (καταστροφή) της οικονομίας  που οδήγησε στη φτώχεια, την ανέχεια και την εξαθλίωση αυτό το λαό και να σωθούν οι υπαίτιοι που έχουν καταστρέψει ένα ολόκληρο λαό, θα αποτύχει. Τους διαβεβαιώνω χίλια τα εκατό γιατί θα είμαι παρών και μαζί με την κοινωνία για να τους αντιμετωπίσουμε”, κατέληξε.

Πληροφορίες: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα λόγω κάμψης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών
Μ. Παναγιώτου: Να δοθεί μια νέα πνοή στον αγροτικό τομέα-Αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις η κυπριακή γεωργία
Μείωση τιμών παραγωγού στη γεωργία στις πλείστες χώρες Ε.Ε., αύξηση στην Κύπρο
Σε κίνδυνο φτώχειας 127.236 άτομα σε νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι €11.324
Με πόσα εκατ. θα επιβαρυνθούν τα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις 1,5% σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο
Απογειώνεται με πολυδιάστατα οφέλη η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Κίνα-Η νέα συμφωνία
Προς υπογραφή σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με το Κουρασάο
Ημερήσια άνοδος 0,01% στο ΧΑΚ
Ψάχνουν τη φόρμουλα για θεσμοθέτηση ελέγχου του πόθεν έσχες δημοσίων υπαλλήλων
Τέρμα από 1η Οκτωβρίου η επιδότηση ρεύματος και ο μηδενικός ΦΠΑ-Η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών