Powered by

Δίωρη παράταση της Ολομέλειας

Με τις απολογίες του Γιαννάκη Ομήρου για την καθυστέρηση στην ώρα έναρξης της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε η συνεδρίαση του σώματος το απόγευμα της Παρασκευής, 17 Απριλίου.

Μάλιστα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τόνισε πως αποδέχεται την απολογία του κ. Ομήρου ωστόσο τόνισε πως αποτελεί εμπαιγμό του σώματος και του Θεσμού της Βουλής η μεγάλη καθυστέρηση που καταγράφηκε.

Ο Γιώργος Βαρνάβα της ΕΔΕΚ τόνισε πως δεν ήταν σκοπός η καθυστέρηση αλλά να εξεταστούν κάποια ζητήματα επί του καυτού πολυνομοσχεδίου.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου με τη σειρά του τόνισε πως το σημαντικό αυτή τη στιγμή δεν είναι η καθυστέρηση αλλά τα θέματα που είναι κρίσιμα και υπάρχουν εξελίξεις την ώρα των εξελίξεων. «Αν μπορούμε όμως να εξετάσουμε σημαντικά ζητήματα και να ικανοποιήσουμε όσο περισσότερους γίνεται. Βάσει αυτού ζητούμε ενάμιση ώρα παράταση».

Τον λόγο πήρε ο Άντρος Κυπριανού ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την παράταση αλλά να μην γίνει εντός Παρασκευής αλλά τη Δευτέρα, 20 Απριλίου.

Στη συνέχεια ο κ. Συλλούρης ζήτησε τον λόγο τονίζοντας ότι εάν η παράταση ζητείται για σημαντικούς λόγους να προωθηθεί η πρόταση του κ. Κυπριανού αντί του κ. Νεοφύτου.
 

Ένταση στη Βουλή μετά την πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου και την αντιπρόταση Άντρου Κυπριανού. Ο Γιώργος Βαρνάβα της ΕΔΕΚ τόνισε πως θα γελοιοποιηθεί το Σώμα εάν τελικώς δεν συζητηθεί εντός της ημέρας το θέμα. «Αν απλώς γίνεται ένα παζάρι για μια πρόσκαιρη συμφωνία εγώ δεν θα συμμετάσχω σε αυτό το παζάρι. Εμείς πάντως εάν θα δουλέψουμε για την ουσία ναι συμφωνούμε για δύο μέρες να συζητήσουμε».

Ο Νίκος Κατσουρίδης του ΑΚΕΛ σε έντονο ύφος  ρώτησε ποιος κάλεσε τους εμπειρογνώμονες του ΥΠΟΙΚ στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος απάντησε ότι ο ίδιος ζήτησε την κάθοδο των εργαζομένων στο Υπουργείο στη Βουλή, προκειμένου να λύνονται την ίδια ώρα οι όποιες απορίες.

«Εάν υπάρχει όντως μια ώρα μπορούμε εμείς να μείνουμε σήμερα και να συζητήσουμε εάν όχι έχουμε μια άλλη πρόταση να έρθουμε αύριο το πρωί (σ.σ. Σάββατο, 18 Απριλίου) προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα» τόνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.|

Μετά από έντονη συζήτηση και προτάσεις για παράξταση δύο ωρών, για το πρωί του Σαββάτου αλλά και για τη Δευτέρα δόθηκε τελικώς δίωρη παράταση για έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας.

 

 

Δειτε Επισης

Έτοιμη να συζητήσει εισηγήσεις για συλλογική χρηματοδότηση η Κύπρος-Η προειδοποίηση Μάριου Παναγίδη
Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα λόγω κάμψης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών
Μ. Παναγιώτου: Να δοθεί μια νέα πνοή στον αγροτικό τομέα-Αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις η κυπριακή γεωργία
Μείωση τιμών παραγωγού στη γεωργία στις πλείστες χώρες Ε.Ε., αύξηση στην Κύπρο
Σε κίνδυνο φτώχειας 127.236 άτομα σε νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι €11.324
Με πόσα εκατ. θα επιβαρυνθούν τα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις 1,5% σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο
Απογειώνεται με πολυδιάστατα οφέλη η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Κίνα-Η νέα συμφωνία
Προς υπογραφή σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με το Κουρασάο
Ημερήσια άνοδος 0,01% στο ΧΑΚ
Ψάχνουν τη φόρμουλα για θεσμοθέτηση ελέγχου του πόθεν έσχες δημοσίων υπαλλήλων