Powered by

Έξι νέα ξενοδοχεία αποκτά η Λάρνακα

Σημαντική αναπτυξιακή προοπτική αποκτά από φέτος η Λάρνακα με την προσθήκη έξι νέων ξενοδοχειακών μονάδων και ένα διαχρονικό πρόβλημα της επαρχίας άρχισε να απαμβλύνεται αφού μέχρι σήμερα υπήρχε περιορισμένος αριθμός τουριστικών κλινών.

Σύμφωνα με το περιοδικό της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας «το γεγονός ότι η περιφέρεια Λάρνακας κατέχει ποσοστό μόνο 7% επί του παγκύπριου δυναμικού κλινών, ουσιαστικά αποδυναμώνει το γενικότερο εκτόπισμα του προορισμού τόσο πρακτικά όσο και σε θέματα προβολής».

Για να μπορέσει η Λάρνακα, προστίθεται «να θεωρείται ένας ολοκληρωμένος προορισμός θα πρέπει να διαθέτει ένα επαρκή αριθμό κλινών από όλο το φάσμα κατηγοριών, γεγονός το οποίο σήμερα δεν υφίσταται.  Η προσθήκη νέων ξενοδοχειακών μονάδων εντός του τρέχοντος έτους θα έχει ελπιδοφόρες προοπτικές για την αναχαίτιση του συγκεκριμένου μειονεκτήματος της Λάρνακας, το οποίο και αποτελεί τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης και Επαρχίας».

Εντός ολίγων μηνών «θα ανοίξουν τις πύλες τους στο τουριστικό και όχι μόνο κοινό, έξι καινούργια ξενοδοχεία ενώ θα επαναλειτουργήσουν και μονάδες που ήταν κλειστές εδώ και χρόνια και έχουν ανακαινιστεί».

Συγκεκριμένα το ξενοδοχείο «Mikes Kanarium» βρίσκεται στην περιοχή Αγίου Λαζάρου, διαθέτει 26 δωμάτια και θα ανοίξει τέλος Απριλίου.

Δύο ξενοδοχεία αναμένεται να λειτουργήσουν τον επόμενο μήνα δηλαδή το Μάϊο. Πρόκειται για το «The Ciao Stelio» που βρίσκεται στην περιοχή Μακένζυ και διαθέτει 52 δωμάτια. Επίσης το «Lokal Hotel», ξενοδοχείο 17 δωματίων βρίσκεται επίσης στην περιοχή του Αγίου Λαζάρου με μικτή ανάπτυξη αναπαλαιωμένου και μοντέρνου κτιρίου το οποίο θα διαθέτει και gourmet bistro.

Το «Τhe Josephine Hotel» βρίσκεται στην Οδό Ζήνωνος Κιτιέως, δυναμικότητας 30 δωματίων, με πισίνα στην οροφή και αρχίζει τη λειτουργία του τον Ιούλιο 2015.

Το πρώην «Easy Hotel» που βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας, στην γωνία Γρηγόρη Αυξεντίου και Κίμωνος έχει αγοραστεί από ξένο επενδυτή, έχει ανακαινιστεί και διαθέτει 55 δωμάτια.

Ακόμα το ξενοδοχείο «Palatakia» που βρίσκεται στον Κάτω Δρυ, διαθέτει τέσσερα δωμάτια θα λειτουργήσει τον Ιούλιο και θα συνδυαστεί με το προσφάτως ανεγερθέν ομώνυμο αγροτουριστικό κατάλυμα συγκεκριμένης εταιρείας.

Πρόσφατα έχει επίσης λειτουργήσει το «St. Helena Hotel» που βρίσκεται στην περιοχή Χρυσοπολίτισσας, διαθέτει 21 δωμάτια, spa και εσωτερική και εξωτερική πισίνα. Πρόκειται για ένα αναπαλαιωμένο κτίριο με προσθήκη καινούριας πτέρυγας.

Επιπρόσθετα, τα ξενοδοχεία στο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας «Lenios Beach» και «Michael’s Beach» πρόκειται να αναβαθμιστούν πλήρως και να επαναλειτουργήσουν.

Οι ιθύνοντες της Λάρνακας θεωρούν «θετικό το γεγονός ότι αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες της Λάρνακας ανακαινίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως για παράδειγμα το ξενοδοχείο «Palm Beach» που προβαίνει ήδη σε εκτενείς αναβαθμίσεις ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για μια περίοδο τριών χρόνων. Επίσης το «Alexia Hotel Apartments» που βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας έχει ανακαινιστεί και λειτουργήσει πρόσφατα».

Σύμφωνα με το περιοδικό της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας «είναι προφανές ότι ο ιδιωτικός τουριστικός τομέας καταβάλλει ουσιαστικές προσπάθειες, επενδύοντας στο στόχο της επίτευξης ποιότητας. Ο τουρισμός είναι μια πολυδιάστατη βιομηχανία που αγγίζει όλο το φάσμα του προορισμού και μόνο εάν αυτό γίνει από όλους αντιληπτό, θα μπορέσει η Λάρνακα να καταστεί ο εξαίρετος τουριστικός προορισμός που επιδιώκεται».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Ξεπεράσαμε τις προκλήσεις για τον τουρισμό-«Να μην αφήνουμε τα μικρά να δυσφημίζουν την Κύπρο»
Mastercard: Η «οικονομία των εμπειριών» αναμένεται να επικρατήσει στην Ευρώπη
Το City of Dreams Mediterranean και η ακαδημία τένις Marcos Baghdatis διοργανώσαν fun day για παιδιά
Επτά σημεία που σχετίζονται με τον μύθο της Αφροδίτης μέσω app
Emirates: Open day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Κύπρο
Κ. Κουμής: Η αφετηρία του δημοσιεύματος της Daily Express-«Οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί για τον τουρισμό»
«Πάμε Ελλάδα» το μήνυμα της Aegean για το ταξίδι της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι
Βλέπει πανικό στην Κύπρο για μειωμένες κρατήσεις τουριστών η Daily Express-«Παρατραβηγμένο και ετεροχρονισμένο»
Ταξίδια: Τέλος το «revenge travel»-Προβλήματα για τις αεροπορικές από τους αυξημένους ναύλους
Nissi Park: Αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών μέσω ανακαίνισης δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (photos)