Αστυνομία: Θα αξιολογηθεί η κατάθεση Ερωτοκρίτου

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου οι ανακριτές θα αξιολογήσουν το περιεχόμενό της και θα παρθούν οι αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για το θέμα, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «εκείνο το οποίο μπορώ να πω στο παρόν στάδιο είναι ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή η κατάθεση και αφού ολοκληρωθεί, οι ανακριτές θα αξιολογήσουν το περιεχόμενο και βεβαίως θα αποφασιστούν στη συνέχεια οι μετέπειτα ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν».

Αντιλαμβάνεστε, πρόσθεσε, «ότι αυτό ίσως να πάρει κάποιο χρόνο, αναλόγως με το πότε θα τελειώσει η κατάθεση και τα όσα θα έχουν αναφερθεί από τον κ. Ερωτοκρίτου θα μελετηθούν πολύ προσεχτικά και θα αξιολογηθεί το περιεχόμενο».

«Σ` αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να πούμε ο,τιδήποτε άλλο λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός της ολοκλήρωσης της κατάθεσης και των όσων θα αναφερθούν», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση ποιος θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, επανέλαβε ότι «θα πρέπει να τελειώσει η κατάθεση. Τελειώνοντας – και έχει σημασία αυτό που λέω – θα αξιολογήσουμε να δούμε τι ενέργειες υπάρχουν, ποιο είναι το περιεχόμενο, το πλαίσιο αυτής της κατάθεσης, τι προκύπτει από αυτή την κατάθεση για να αποφασιστούν και οι μετέπειτα ενέργειες.”

Ερωτηθείς αν θα χρειαστεί να παρθούν καταθέσεις και από άλλα άτομα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «αυτό θα αποφασιστεί από τη μελέτη του περιεχομένου».  Γενικότερα, εξήγησε, «όταν ληφθεί μια κατάθεση από κάποιον και προκύπτουν ενδεχομένως άλλες καταθέσεις, θα πρέπει να ληφθούν ίσως και άλλες καταθέσεις με το να κληθούν πρόσωπα».

Όμως, σημείωσε, σ` αυτό το στάδιο αυτό είναι πρόωρο αφού προέχει η ολοκλήρωση της κατάθεσης και μετά οι ενέργειες θα αποφασιστούν.

Σε ερώτηση αν ενημερώθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας, ανέφερε ότι εξ όσων γνωρίζει έχει ενημερωθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός της ημέρας, είπε «αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης». Γι' αυτό έχω πει, πρόσθεσε, «ότι έχει σημασία τι ώρα θα τελειώσει η κατάθεση. Οι ανακριτές θα τη μελετήσουν και θα παρθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις που πρέπει».

Κληθείς αν πει αν διαφαίνεται ότι η κατάθεση θα διαρκέσει πολλές ώρες, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «εναπόκειται στο τι έχει να καταθέσει ο κ. Ερωτοκρίτου». Προκαταρκτικά, πρόσθεσε, «πιστεύω ότι θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα αυτή η κατάθεση για να ολοκληρωθεί, έχοντας υπόψη τα γεγονότα που υπάρχουν».

«Εμείς θα αναμένουμε. Από τη στιγμή που θα τελειώσει η κατάθεση θα προχωρήσουμε», είπε.

Δειτε Επισης

Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσια τομέα μετά από 15 χρόνια και με έναρξη ισχύος τον Οκτώβριο
Μ. Παναγιώτου: Προκήρυξη επενδυτικών παρεμβάσεων €10 εκατ. ως τέλη Ιουλίου