Powered by

Αστυνομία: Θα αξιολογηθεί η κατάθεση Ερωτοκρίτου

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου οι ανακριτές θα αξιολογήσουν το περιεχόμενό της και θα παρθούν οι αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για το θέμα, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «εκείνο το οποίο μπορώ να πω στο παρόν στάδιο είναι ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή η κατάθεση και αφού ολοκληρωθεί, οι ανακριτές θα αξιολογήσουν το περιεχόμενο και βεβαίως θα αποφασιστούν στη συνέχεια οι μετέπειτα ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν».

Αντιλαμβάνεστε, πρόσθεσε, «ότι αυτό ίσως να πάρει κάποιο χρόνο, αναλόγως με το πότε θα τελειώσει η κατάθεση και τα όσα θα έχουν αναφερθεί από τον κ. Ερωτοκρίτου θα μελετηθούν πολύ προσεχτικά και θα αξιολογηθεί το περιεχόμενο».

«Σ` αυτό το στάδιο, δεν μπορούμε να πούμε ο,τιδήποτε άλλο λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός της ολοκλήρωσης της κατάθεσης και των όσων θα αναφερθούν», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση ποιος θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές, επανέλαβε ότι «θα πρέπει να τελειώσει η κατάθεση. Τελειώνοντας – και έχει σημασία αυτό που λέω – θα αξιολογήσουμε να δούμε τι ενέργειες υπάρχουν, ποιο είναι το περιεχόμενο, το πλαίσιο αυτής της κατάθεσης, τι προκύπτει από αυτή την κατάθεση για να αποφασιστούν και οι μετέπειτα ενέργειες.”

Ερωτηθείς αν θα χρειαστεί να παρθούν καταθέσεις και από άλλα άτομα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «αυτό θα αποφασιστεί από τη μελέτη του περιεχομένου».  Γενικότερα, εξήγησε, «όταν ληφθεί μια κατάθεση από κάποιον και προκύπτουν ενδεχομένως άλλες καταθέσεις, θα πρέπει να ληφθούν ίσως και άλλες καταθέσεις με το να κληθούν πρόσωπα».

Όμως, σημείωσε, σ` αυτό το στάδιο αυτό είναι πρόωρο αφού προέχει η ολοκλήρωση της κατάθεσης και μετά οι ενέργειες θα αποφασιστούν.

Σε ερώτηση αν ενημερώθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας, ανέφερε ότι εξ όσων γνωρίζει έχει ενημερωθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός της ημέρας, είπε «αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης». Γι' αυτό έχω πει, πρόσθεσε, «ότι έχει σημασία τι ώρα θα τελειώσει η κατάθεση. Οι ανακριτές θα τη μελετήσουν και θα παρθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις που πρέπει».

Κληθείς αν πει αν διαφαίνεται ότι η κατάθεση θα διαρκέσει πολλές ώρες, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι «εναπόκειται στο τι έχει να καταθέσει ο κ. Ερωτοκρίτου». Προκαταρκτικά, πρόσθεσε, «πιστεύω ότι θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα αυτή η κατάθεση για να ολοκληρωθεί, έχοντας υπόψη τα γεγονότα που υπάρχουν».

«Εμείς θα αναμένουμε. Από τη στιγμή που θα τελειώσει η κατάθεση θα προχωρήσουμε», είπε.

Δειτε Επισης

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα λόγω κάμψης στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών
Μ. Παναγιώτου: Να δοθεί μια νέα πνοή στον αγροτικό τομέα-Αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις η κυπριακή γεωργία
Μείωση τιμών παραγωγού στη γεωργία στις πλείστες χώρες Ε.Ε., αύξηση στην Κύπρο
Σε κίνδυνο φτώχειας 127.236 άτομα σε νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι €11.324
Με πόσα εκατ. θα επιβαρυνθούν τα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις 1,5% σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο
Απογειώνεται με πολυδιάστατα οφέλη η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με την Κίνα-Η νέα συμφωνία
Προς υπογραφή σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας με το Κουρασάο
Ημερήσια άνοδος 0,01% στο ΧΑΚ
Ψάχνουν τη φόρμουλα για θεσμοθέτηση ελέγχου του πόθεν έσχες δημοσίων υπαλλήλων
Τέρμα από 1η Οκτωβρίου η επιδότηση ρεύματος και ο μηδενικός ΦΠΑ-Η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών