Δέκα σελίδες και συνεχίζει η κατάθεση Ερωτοκρίτου

Διακόπηκε γύρω στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, η πολύωρη κατάθεση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην Αστυνομία.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι η κατάθεση του κ. Ερωτοκρίτου, η οποία έχει ξεπεράσει τις δέκα σελίδες, διακόπηκε κατόπιν δικής του επιθυμίας και θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής.

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας μετέβη στο Αρχηγείο Αστυνομίας λίγο πριν τις 11 το πρωί, προβαίνοντας σε καταγγελίες εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Η κατάθεση του κ. Ερωτοκρίτου διακόπηκε και γύρω στις 14.30 για διάλειμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για ενέργειες που στόχο έχουν τον αφανισμό της ύπαρξής του από τη δημόσια δράση, “αναμφίβολα δηλαδή από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ενδεχομένως και φυσικά ως ατόμου”. Είπε επίσης ότι κατονόμασε τα άτομα αυτά στην κατάθεση του.

Ο κ. Ερωτοκρίτου επανέλαβε επίσης τις καταγγελίες του περί δεκασμού και χρηματισμού του  Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, σημειώνοντας παράλληλα πως ό,τι έπραξε ο ίδιος στη Νομική Υπηρεσία το έκανε έχοντας την ακράδαντη νομική πεποίθηση ότι εξυπηρετούσε το δίκαιο, την αλήθεια και την ηθική.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Ερωτοκρίτου οι ανακριτές θα αξιολογήσουν το περιεχόμενό της και θα παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες.

Ερωτηθείς αν θα χρειαστεί να ληφθούν καταθέσεις και από άλλα άτομα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «αυτό θα αποφασιστεί από τη μελέτη του περιεχομένου».

Δειτε Επισης

Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσια τομέα μετά από 15 χρόνια και με έναρξη ισχύος τον Οκτώβριο
Μ. Παναγιώτου: Προκήρυξη επενδυτικών παρεμβάσεων €10 εκατ. ως τέλη Ιουλίου