Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για την Χ. Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον πρόκειται να επισκεφθεί την -στρατηγικής σημασίας στις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος- πολιτεία Αϊόβα, κάνοντας τις πρώτες εμφανίσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι υποψήφια πρόεδρος το 2016.

Η Χίλαρι Κλίντον επισημοποίησε την Κυριακή, με βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα hillaryclinton.com, την υποψηφιότητά της, για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016. «Είμαι υποψήφια για την προεδρία» δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον, πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας μία εδώ και μήνες αναμενόμενη υποψηφιότητα.

Προς το παρόν, είναι η μόνη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις.

Σε περίπτωση που εκλεγεί τον Νοέμβριο του 2016, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η πρώτη σύζυγος προέδρου των ΗΠΑ - εν προκειμένω του 42ου, Μπιλ Κλίντον - που θα αναλάβει την ηγεσία της υπερδύναμης.

Τα μειονεκτήματα της υποψηφιότητας της

 Πολλοί ψηφοφόροι, ακόμα και Δημοκράτες, θεωρούν ότι τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της παρουσιάζουν την εικόνα των επαγγελματιών της πολιτικής. Αυτό εξηγεί και την  αντίδραση που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι έστελνε e-mail από τον προσωπικό της λογαριασμό, ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών. Άρα, κάτι θα είχε να κρύψει. Αυτό είναι το ένα της μειονέκτημα. Το άλλο είναι πως είναι γνωστά τα πάντα γι' αυτήν. Οι ψηφοφόροι δεν έχουν τίποτα καινούργιο να μάθουν.

Τα πλεονεκτήματα της υποψηφιότητας της

Στα ατού της Χίλαρι είναι το επίθετό της. Μεταξύ των εν ζωή πρώην προέδρων, ο Μπιλ Κλίντον είναι ο αγαπημένος των Αμερικανών, ενώ παραμένει και το σύμβολο της Χρυσής Εποχής, τότε που η Αμερική δεν είχε αντίπαλο στη διεθνή σκηνή και απολάμβανε την ευημερία της. Σε μια χώρα στοιχειωμένη από τον φόβο της παρακμής, αλλά και απογοητευμένη από τον Ομπάμα παρά τον καλό οικονομικό και κοινωνικό του απολογισμό, ένα όνομα και μια γνωστή φιγούρα παίζουν μεγάλο ρόλο.

Το δεύτερο πλεονέκτημα που μπορεί να βρει κανείς, σύμφωνα με τον Σνεγκαρόφ,είναι τα μέσα που διαθέτει για την εκστρατεία της, το γεγονός δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να διεξαγάγει καμιά πραγματική μάχη για να κερδίσει την προεδρία. Η απουσία σοβαρού αντιπάλου στις προκριματικές εκλογές τής επιτρέπει να επιδιώξει από την αρχή να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους, κάνοντας ανοίγματα στους ανεξάρτητους και τους αναποφάσιστους. Όλος ο μηχανισμός της δυναστείας Κλίντον βρίσκεται από πίσω της, μαζί με τους χορηγούς που είχαν στηρίξει τον Ομπάμα.
Βέβαια η στήριξη του Ομπάμα είναι κάπως αμφιλεγόμενη, διότι ναι μεν ο πρόεδρος των Η.Π.Α εξέφρασε τη στήριξη του αλλά το έκανε με μισή καρδιά. Πρόσφατα μάλιστα είχε δηλώσει ότι οι Αμερικανοί «χρειάζονται τη μυρωδιά ενός καινούργιου αυτοκινήτου»…

Πληροφορίες: news247.gr

Δειτε Επισης

Πένθος στον Σύλλογο Αισθητικών Κύπρου-Έφυγε από την ζωή η Βάκια Ιωαννίδου
Επίτιμος Διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ο Δρ. Ανδρέας Πίττας
Νέος πρόεδρος της ΕΕΦΕΕ-CEAOB ο Πάνος Προδρομίτης
Ξενοδοχείο Ρόδον: Απεβίωσε ο μη εκτελεστικός διοικητικός σύμβουλος Ανδρέας Μιχαηλίδης
Ο Κύπριος Ανδρέας Κωνσταντινίδης κορυφαίος επαγγελματίας στον χώρο της κυβερνοασφάλειας
Ο Κύπριος Ανδρέας Σιάμισιης, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου συνδέσμου επιχειρήσεων της Ελλάδας
Απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ellinas Finance Αιμίλιος Έλληνας
Θλίψη... Έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο επιχειρηματίας Ντίνος Ιορδάνου-Η επιχειρηματική του πορεία
Έφυγε από την ζωή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος
Η Άνθια Παπαγεωργίου νέα γραμματέας/διευθύντρια του ΕΒΕ Λεμεσού