ΟΕΒ: Έκκληση σε Κυβέρνηση και Βουλή για την ελληνική φορολογία

Δημόσια ανακοίνωση η οποία απευθύνεται σε Βουλή και Κυβέρνηση καλώντας σε κινήσεις προς άρση της ελληνικής φορολογίας επί των εισαγωγών εξέδωσε η ΟΕΒ.

Πιο ειδικά αναφέρεται: «Δημόσια έκκληση προς την Κυβέρνηση και Βουλή των Αντιπροσώπων απευθύνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) για να εργαστούν έντονα και συντονισμένα προς την Ελληνική Κυβέρνηση και Βουλή ώστε να αρθεί η διάταξη νόμου της Ελλάδας με την οποία επιβάλλεται φόρος ύψους 26% επί της αξίας εισαγωγής κυπριακών προϊόντων».

Παράλληλα, η ΟΕΒ τονίζει ότι: «Η φορολογία αυτή, έστω και εάν θα επιστρέφεται μετά από τρεις μήνες, αποτελεί σημαντικό κόστος σε βάρος της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών προϊόντων και  αντίκειται σε βασικές πρόνοιες του ευρωπαϊκού κεκτημένου που αφορούν την ενιαία αγορά».

«Σε συνέχεια σχετικών επιστολών της ΟΕΒ προς τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Υπουργό Οικονομικών, η ΟΕΒ καλεί την Κυβέρνηση όπως σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειες της, να απευθυνθεί προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για διερεύνηση της συμβατότητας της συγκεκριμένης ελληνικής νομοθεσίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο» συμπληρώνει η Ομοσπονδία.

Καταληκτικά αναφέρεται: «Η ΟΕΒ, πέραν του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων (ΣΕΒ) της Ελλάδας, βρίσκεται επίσης σε στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες οργανώσεις της Ιρλανδίας και Βουλγαρίας τα μέλη των οποίων επίσης επηρεάζονται από την ίδια νομοθεσία της Ελλάδας. Σχετικές παραστάσεις έγιναν ήδη από όλες τις πιο πάνω οργανώσεις προς την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων BUSINESSEUROPE, από την οποία ζητείται η παρέμβαση, προς τα αρμόδια σώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δειτε Επισης

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ