Π. Ιωαννίδης: Οχετός ανακριβών και υβριστικών δηλώσεων

Ανεύθυνες χαρακτηρίζει τις δηλώσεις- καταγγελίες του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου ο Πάμπος Ιωαννίδης Διευθύνων Σύμβουλος δικηγορικού γραφείου ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΠΕ. Τον κατηγορεί μάλιστα ότι εξετράπη σε οχετό ανακριβών και υβριστικών δηλώσεων, ενώ ο κ. Ιωαννίδης σημειώνει ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε δημόσια αντιπαράθεση.

Aυτούσια η ανακοίνωση: 

Ευρισκόμενος στο εξωτερικό έχω πληροφορηθεί για δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη σε σχέση με την έρευνα του ποινικού ανακριτή κ. Παναγιώτη Καλλή στην οποία εκλήθηκα και έδωσα κατάθεση. Πάγια πρακτική του γραφείου μας και εμένα προσωπικά είναι να μην προβαίνουμε σε δημόσιες δηλώσεις σε σχέση με εκκρεμούσες δικαστικές διαδικασίες ή υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές υποθέσεις. Αυτή την πρακτική ετήρησα πλήρως και όταν εκλήθηκα από τον ποινικό ανακριτή κ. Π. Καλλή για να καταθέσω. Παρά την επιμονή των δημοσιογράφων κατά την είσοδο και έξοδο μου από το γραφείου του ποινικού ανακριτή απέφυγα κάθε δήλωση.

Δυστυχώς ως έχω πληροφορηθεί ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα κ. Ρίκκος Ερωτοκρίτου, εξετράπη σε οχετό ανακριβών και υβριστικών δηλώσεων σε βάρος του γραφείου μας και εμένα προσωπικά. Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Ερωτοκρίτου στον κατήφορο της απώλειας της ψυχραιμίας του.

Η υπόθεση Providencia τυγχάνει χειρισμού από το γραφείο μας από τον Νοέμβριο 2011. Στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι σοβαρές διαφορές του δικηγορικού γραφείου Α. Νεοκλέους & Σία με Ρώσσους πρώην πελάτες του εν λόγω γραφείου για τους οποίους ενεργούμε από τον Νοέμβριο 2011. Εναντίον του γραφείου Νεοκλέους έχουμε εγείρει από μέρους των πελατών μας αγωγή σε σχέση με πολύ σημαντικά Ρωσικά περιουσιακά συμφέροντα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολλαρίων.

Μέχρι σήμερα υπήρξαν τουλάχιστον πέντε (5) τελεσίδικες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με τα θέματα της Providencia όλες υπέρ των πελατών μας. 

Ενώπιον των Ρωσικών δικαστηρίων υπήρξε επίσης αριθμός δικαστικών διαδικασιών και αποφάσεων μεταξύ του γραφείου Νεοκλέους και των πελατών μας, στις οποίες επίσης οι πελάτες μας έχουν δικαιωθεί πλήρως.

Περί τις αρχές Νοεμβρίου 2013, είχαμε πληροφορηθεί από τους πελάτες μας ότι το γραφείο Νεοκλέους παρουσίαζε έγγραφα της Κυπριακής αστυνομίας σε Ρωσικό δικαστήριο, με τα οποία έγγραφα εφέρονταν να είχαν ξεκινήσει ποινικές υποθέσεις εναντίον των πελατών μας. Η διαδικασία στο Ρωσσικό δικαστήριο που βρισκόταν υπό πλήρη εξέλιξη κατά τον ίδιο χρόνο αφορούσε εξαιρετικής σημασίας θέματα των περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολλαρίων.

Η έναρξη τέτοιας ποινικής διαδικασίας εναντίον των πελατών μας ενόσω εβρίσκονταν υπό εξέλιξη αριθμός πολιτικών δικαστικών διαδικασιών τόσο στην Κύπρο όσο και στη Ρωσσία εξένισε τόσο τους πελάτες μας όσο και το γραφείο μας και πρόδηλα έτεινε να δημιουργήσει σοβαρές δυσχέρειες στους πελάτες μας στη νομότυπη προώθηση των υποθέσεων τους στα δικαστήρια τόσο στην Κύπρο όσο και στη Ρωσία.

Εζήτησα συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος με δέχθηκε σε ακρόαση. Αφού επεξήγησα το παράπονο και τη θέση των πελατών μας ο Γενικός Εισαγγελέας επεφυλάχθηκε να εξετάσει το θέμα.  Τις επόμενες μέρες ακολούθησε δημόσια ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για τις συνθήκες έναρξης και αναστολής των ποινικών υποδέσεων εναντίον των πελατών μας.

Οι δηλώσεις του κ. Ερωτοκρίτου σε βάρος του γραφείου μας και εμού προσωπικά δυστυχώς στερούνται σοβαρότητας και είναι ανεύθυνες. Εγώ και το γραφείο μας ουδέν άλλο επράξαμεν παρά να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των πελατών μας στην υπόθεση Providencia και μεταγενέστερα να ανταποκριθούμε στην κλήση του ποινικού ανακριτή, όπως είχαμε αναμφισβήτητο καθήκον και υποχρέωση ενώπιον του οπίου  εκθέσαμε τα γεγονότα όπως μας ζητήθηκε και τα οποία αναντίλεκτα μαρτυρούνται από αναμφισβήτητα έγγραφα.

Το γραφείο μας και εγώ προσωπικά δεν έχουμε καμιά πρόθεση να εισέλθουμε σε χορό δηλώσεων και αντιδηλώσεων τύπου λαϊκού δικαστηρίου. Θα είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών όπως έχουμε καθήκον, για οποιοδήποτε θέμα που σχετίζεται με το αντικείμενο της διεξαχθείσας ανάκρισης.

Δειτε Επισης

Μαριάννα Χατζηαντωνίου: Διεθνής αναγνώριση για Κύπρια γυναίκα ηγέτιδα
Ύστατο χαίρε στον άνθρωπο Ανδρέα Μισιέλη-Πρωτεργάτη της κυπριακής διαφήμισης
Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή ναυτιλία... Έφυγε από τη ζωή ο πρωτεργάτης της Χαράλαμπος Μυλωνάς
Ο Yiannis Michael διαπρέπει διεθνώς με την πρωτοποριακή μέθοδο RYL
Σ. Καραμοντάνης, Ε. Ηροδότου, Μ. Αντωνιάδης: Τα χόμπι που διαμόρφωσαν το ηγετικό τους προφίλ
Aπεβίωσε ο πρώην υπουργός Γεωργίας Ανδρέας Παπασολομώντος
Μια γεύση από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του Ανδρέα Καπάταη
Παγκόσμια διάκριση για τον Δρ. Μιχάλη Μαυροβουνιώτη του Κέντρου Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ ΤΕΠΑΚ
Η Κύπρια φοιτήτρια Σοφία Τζιωρτζή νικήτρια του ICAEW Climate Essay Competition 2024
Σε βαρύ πένθος ο όμιλος εταιρειών Othon Ghalanos-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Ο. Γαλανός