Powered by

Η Bild γράφει για εκλογές, η Αθήνα διαψεύδει

H ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει τα αναγραφόμενα από τη γερμανικά εφημερίδα Bild περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με στόχο την εξασφάλιση απόλυτης αυτοδυναμίας.

Επικαλούμενη λόγια Έλληνα υπουργού, τον οποίο δεν κατονομάζει, η εφημερίδα λέει ότι η κυβέρνηση, βλέποντας ότι έχει «μεγάλο και σταθερό προβάδισμα» στις δημοσκοπήσεις, θα επιδιώξει από μόνη της τις πρόωρες εκλογές προκειμένου να ενδυναμώσει, λέει, τη διαπραγματευτική της δυνατότητα έναντι των δανειστών της.

«Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να χάσει» φέρεται να δήλωσε στην Bild ο μη κατονομαζόμενος υπουργός.

«Για ακόμα μια φορά επανέρχονται σενάρια περί εκλογών. Η λαϊκή νομιμοποίηση που τυγχάνει η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί και την καλύτερη απάντηση σε αυτά τα σενάρια. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, τηρώντας τη λαϊκή εντολή, και αφήνουμε τους άλλους να απεργάζονται ό,τι σενάρια τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα», ήρθε από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου η σύντομη απάντηση της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου