Σκιές Καλλή για Κοιλιάρη και Συρίχα

H έρευνα Καλλή σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα. Κληρίδη αναφέρεται και στα λεγόμενα Κοιλιάρη στην Επιτροπή Θεσμών -αλλά και δημοσίως -αναφορικά με τη σύγκρουση συμφερόντων της Διοικήτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων, κατά τον κ. Κοιλιάρη, δεν είναι η θυγατέρα της Διοικήτριας. Η Διοιήτρια θα έχει, όπως εξήγησε, προσωπικό συμφέρον αν ο Βγενόπουλος κερδίσει την υπόθεση αφού θα έχει όφελος το γραφείο Γιωρκάτζη με τον επικεφαλής του οποίου, η Διοικήτρια δεν είναι χωρισμένη αλλά σε διάσταση.  

Ο κ. Κοιλιάρης, μάλιστα, στην επίμαχη συνεδρία ανέφερε ότι «υπάρχει οξεία έχθρα μεταξύ Νεοκλέους-Διοικήτριας. Είπαμε να προχωρήσουμε να δώσουμε τη Λαϊκή στους πιστωτές έστω κι αν δεν είναι η καλύτερη λύση. Τελικά η θέση απορρίφθηκε». 

Για το εν λόγω θέμα, η έρευνα Καλλή καταλήγει στο ότι δεν υιοθετούν όλα τα μέλη του ΔΣ της Κεντρικής τα όσα δημόσια λέχθηκαν. «Tα μέλη του ΔΣ Περσιάνης και Ζένιος, δεν έχουν επιβεβαιώσει τα όσα, σύμφωνα με τα 5 μέλη του ΔΣ είχε αναφέρει η Διοικήτρια», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας με βάση το πόρισμα Καλλή.

Οι παρατηρήσεις Καλλή για ΚΤ:

-Λαμβανομένου υπόψη του περιεχομένου των δηλώσεων του κ. Κοιλιάρη ενώπιον της πιο πάνω Κοινοβουλευτικής Επιτροπής φαίνεται ότι η δήλωση της Διοικήτριας περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα από το Γραφείο Νεοκλέους τον είχε αναστατώσει, συγκλονίσει και προβληματίσει. Ωστόσο συμβίωσε μαζί της για περίοδο 5 μηνών.

-Ενώπιον της Αρχής Εξυγίανσης είχε τεθεί θέμα σύγκρουσης συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους το οποίο εκπροσωπούσε τη Διαχειρίστρια της ΚΤ στις Αγωγές που είχαν εγερθεί εναντίον της και εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας. Διατύπωσε τις ανησυχίες και διόρισε υποεπιτροπή για να εξετάσει τα δύο θέματα. Αφού η εν λόγω υποεπιτροπή διερεύνησε αποφάσισε ότι υπήρχε δυνητική σύγκρουση συμφερόντων και έλλειψη επαγγελματισμού εκ μέρους του γραφείου Νεοκλέους. Παρα ταύτα, η Αρχή Εξυγίανσης δεν προχώρησε στη λήψη οποιουδήποτε μέτρου όπως λογικά θα αναμενόταν. Το γραφείο Νεοκλέους συνέχισε να εκπροσωπεί τη Διαχειρίστρια και τη Λαική Τράπεζα. Διερωτώμαι κατά πόσον τα μέλη της Αρχής Εξυγίανσης θα υιοθετούσαν την ίδια στάση εάν ήταν εναγόμενοι υπό την προσωπική τους ιδιότητα με ανάλογες αξιώσεις, όπως εκείνες εναντίον της Διαχειρίστριας και της Λαικής Τράπεζας οι οποίες αφορούν πολλά εκατομμύρια ευρώ. 

- Τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της ΚΤ, με εξαίρεση τους Ζένιο και Περσιάνη, και ιδίως τα εκτελεστικά μέλη Κοιλιάρη και Συρίχα- απασχόλησε περισσότερο η κατά τους ίδιους εχθρότητα της Διοικήτριας έναντι του γραφείου Νεοκλέους και η κακή σχέση που είχε μαζί του, παρά η ουσία των πραγμάτων.

Δειτε Επισης

Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Ε.Ε.: Χαλλούμι ΠΟΠ και αύξηση εμπορίου μέσω Πράσινης Γραμμής στις προσπάθειες προετοιμασίας της επανένωσης
Ικανοποίηση συντεχνιών για συμφωνία πλαίσιο και αυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
Απαντά στις ανησυχίες για τις αυξήσεις στο δημόσιο το Υπ. Οικονομικών-Στόχος η βιωσιμότητα του κρατικού μισθολογίου
Ανδρέας Αλέξη: Οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γήρανση του πληθυσμού και οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις στο δημόσιο ο επιχειρηματικός κόσμος -Οι μεγάλες ανησυχίες
Ανησυχία ΚΕΒΕ για τη διόγκωση του κρατικού μισθολογίου-Κίνδυνος να καταστεί μη βιώσιμο
Με αμελητέα κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ
Εξορθολογισμό του ρυθμού αύξησης του κρατικού μισθολογίου ζητά η ΟΕΒ-«Να μην επιστρέψουμε στα παλιά»
Aυξήσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσια τομέα μετά από 15 χρόνια και με έναρξη ισχύος τον Οκτώβριο