Πατώνουν σταδιακά οι τιμές ακινήτων

Το δεύτερο μισό του 2015 οι τιμές των προνομιακών ακινήτων θα πιάσουν πάτο ενώ οι τιμές των υπόλοιπων θα σταθεροποιηθούν εντός του 2016 αφού η ζήτηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, εκτιμά η Resolute Asset Management αναλύοντας τις προοπτικές και προσδοκίες για την κυπριακή οικονομία το 2015.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις πράξεις ακινήτων σύμφωνα με την Resolute αφού το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά σε προνομιακά ακίνητα με τους ξένους να αναζητούν οικιστικές μονάδες σε προνομιούχες περιοχές. Όσον αφορά τους θεσμικούς επενδυτές το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται σε ακίνητα υψηλού επιπέδου που παράγουν εισόδημα ή για εκτάσεις γης με προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.

Σε σχέση με τις προσπάθειες των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Resolute που ειδικεύεται στη διαχείριση προβληματικών υποθηκευμένων εμπορικών ακινήτων, εκτιμά το ποσοστό θα μειωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2015 αλλά πιο σημαντική μείωση θα παρατηρηθεί εντός του 2016 όταν οι εσωτερικοί μηχανισμοί των τραπεζών θα είναι πιο έτοιμοι και θα έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να δράσουν.

Σύμφωνα με τη Resolute, το 64% των συνολικών πράξεων αφορούσε οικιστικά ακίνητα. Η Λεμεσός ήταν η επαρχία στην οποία καταγράφηκαν οι περισσότερες πράξεις το 32014 και οι οποίες ανέρχονταν στο 30% του συνόλου.
Σε σύγκριση με το 2013 αυξήθηκαν οι πράξεις που αφορούσαν ακίνητα κάτω των 300χιλ. ευρώ αλλά και η αγορά ακινήτων πέραν των 500χιλ. ευρώ λόγω κυρίως των σχεδίων πολιτογράφησης επενδυτών.

 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας στην Ε.Ε. το πρώτο τρίμηνο-Άγγιξε το 3,3%
Στην Κύπρο η συνάντηση του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας στο 7ο Cyprus HealthCare Conference
Smart Solutions και οι νέες δυνατότητες για τους Οργανισμούς στο «Cisco Experience»
Μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στη καρδιά της Λευκωσίας
Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης: Ανάγκη εκσυγχρονισμού της συλλογικής σύμβασης στη ξενοδοχειακή βιομηχανία
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
«Οικονομικά φιλελεύθερος και κοινωνικά συντηρητικός...»-Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης στο InBusinessNews
Ετήσια αύξηση 13,1% στις άδειες οικοδομής και 16,9% στην αξία το πρώτο δίμηνο
Νέα εποχή στην οικοδομική βιομηχανία με θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για θέματα ασφάλειας