Πατώνουν σταδιακά οι τιμές ακινήτων

Το δεύτερο μισό του 2015 οι τιμές των προνομιακών ακινήτων θα πιάσουν πάτο ενώ οι τιμές των υπόλοιπων θα σταθεροποιηθούν εντός του 2016 αφού η ζήτηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη, εκτιμά η Resolute Asset Management αναλύοντας τις προοπτικές και προσδοκίες για την κυπριακή οικονομία το 2015.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις πράξεις ακινήτων σύμφωνα με την Resolute αφού το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σχεδόν αποκλειστικά σε προνομιακά ακίνητα με τους ξένους να αναζητούν οικιστικές μονάδες σε προνομιούχες περιοχές. Όσον αφορά τους θεσμικούς επενδυτές το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται σε ακίνητα υψηλού επιπέδου που παράγουν εισόδημα ή για εκτάσεις γης με προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.

Σε σχέση με τις προσπάθειες των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Resolute που ειδικεύεται στη διαχείριση προβληματικών υποθηκευμένων εμπορικών ακινήτων, εκτιμά το ποσοστό θα μειωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2015 αλλά πιο σημαντική μείωση θα παρατηρηθεί εντός του 2016 όταν οι εσωτερικοί μηχανισμοί των τραπεζών θα είναι πιο έτοιμοι και θα έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να δράσουν.

Σύμφωνα με τη Resolute, το 64% των συνολικών πράξεων αφορούσε οικιστικά ακίνητα. Η Λεμεσός ήταν η επαρχία στην οποία καταγράφηκαν οι περισσότερες πράξεις το 32014 και οι οποίες ανέρχονταν στο 30% του συνόλου.
Σε σύγκριση με το 2013 αυξήθηκαν οι πράξεις που αφορούσαν ακίνητα κάτω των 300χιλ. ευρώ αλλά και η αγορά ακινήτων πέραν των 500χιλ. ευρώ λόγω κυρίως των σχεδίων πολιτογράφησης επενδυτών.

 

Δειτε Επισης

Altamira Real Estate: Νέα εβδομάδα με μοναδικές ευκαιρίες ακινήτων
Βλέπει κατάληξη σε συμφωνία για την συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία ο Παναγιώτου
Σε λεπτές ισορροπίες η συλλογική σύμβαση στις οικοδομές-Οι τάσεις στους εργολάβους και η στάση των συντεχνιών
Νίκος Ρωτός: Το κράτος να γίνει πιο φιλικό προς τις αναπτύξεις-Σωστά κίνητρα για προσέλκυση επενδυτών
Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Επιστολή ΕΤΕΚ προς Υπουργείο Εσωτερικών για το Σχέδιο Πολεοδομικών Κινήτρων για επικίνδυνες οικοδομές
Στο Υπουργικό η συμφωνία για δάνειο €108 εκ. από ΕΤΕπ για φοιτητικές εστίες ΤΕΠΑΚ σε Λεμεσό και Πάφο
Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)
Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών
Καβγάς στα «απόνερα» της διακοπής της σύμβασης για το λιμάνι και την μαρίνα-Στα άκρα Kition και κυβέρνηση