30 χωριά, 30 επιχειρηματικές ιστορίες που μας άγγιξαν

Τα μεγάλα πράγματα συχνά ξεκινούν από κάτι μικρό. Από μια ιδέα, ίσως, μια εισήγηση ή μια σκέψη, που όταν ολοκληρωθεί, μπορεί και να αποδειχθεί συναρπαστικά τεράστια! Κάπως έτσι εξελίχθηκε και το υπέροχο οδοιπορικό μας στην κυπριακή ύπαιθρο και τις επιχειρήσεις της.                                                              

Μια ιδέα να προβάλουμε επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα χωριά της Κύπρου οδήγησε στη χαρτογράφηση, τρόπον τινά, της ελεύθερης Κύπρου από άκρη σε άκρη και στην παρουσίαση 30 συνολικά επιχειρήσεων σε 30 διαφορετικά χωριά.  Ένα οδοιπορικό που κράτησε τρεις ολόκληρους μήνες και πραγματοποιήθηκε με πολύ κόπο, αμέτρητα χιλιόμετρα, πολλά τηλεφωνήματα, αλλά και μεγάλο ενθουσιασμό για τα όσα ανακαλύπταμε, τους ανθρώπους που συναντούσαμε και τις επιχειρηματικές ιστορίες που μας διηγήθηκαν. Άλλωστε, ποτέ τα εύκολα δεν ήταν αρκετά για το ΙΝ Βusiness.

Έτσι, με πολλή περηφάνια παρουσιάζουμε σε αυτό το τεύχος τις ιστορίες του Τάσου Αναστασίου από την Περιστερώνα, του Γεώργιου Χριστοφή και του Θεόφιλου Μιλτιάδη από τον Ασκά, της Κούλας Μαραγκού από το Ποτάμι, του Άντρου Ερωτοκρίτου από την Αναφωτία, του Νέστωρα Μιχαήλ από τη Γιόλου και άλλων πολλών. Χάρη σ’ αυτούς η κυπριακή ύπαιθρος είναι σήμερα σαφώς πιο πλούσια επιχειρηματικά. Από εστιατόρια μέχρι φούρνους και από φάρμες μέχρι βιομηχανίες σοκολάτας ή παραδοσιακών κυπριακών ειδών, το οδοιπορικό μας αποκάλυψε τόσο την πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα των χωριών μας όσο και τον ζήλο και την αφοσίωση των ανθρώπων αυτών που παρέμειναν στην ύπαιθρο είτε από επιλογή είτε από ανάγκη, εκπροσωπώντας το κυπριακό επιχειρείν επάξια και δημιουργικά. 

Μέσα από το θέμα αυτό οδηγηθήκαμε κι εμείς στην ύπαιθρο, όπου ανακαλύψαμε ξανά ή για πρώτη φορά σε κάποιες περιπτώσεις τόσο την ομορφιά και την αγνότητά της όσο και το ιδιαίτερο επιχειρηματικό δαιμόνιο των ανθρώπων της. 

Μιλήσαμε με ανθρώπους που έστησαν σε αρκετές περιπτώσεις οι ίδιοι τις επιχειρήσεις τους, ανθρώπους που εργάζονται εκεί και τις συντηρούν οι ίδιοι, ανθρώπους που είναι μεν επιχειρηματίες, αλλά οι πελάτες τους αποκαλούν απλώς «κύριε Στέλιο», ανθρώπους αυτοδημιούργητους που έχουν καταφέρει, σε κάποιες περιπτώσεις, να ξεπεράσουν τις όποιες προσδοκίες.

Το οδοιπορικό αυτό μας έκανε να σκεφτούμε την απεραντοσύνη του επιχειρηματικού πνεύματος του Κύπριου που ψάχνεται, δεν εφησυχάζει και μπορεί ακόμα και σε ένα χωριό των 300 κατοίκων να δημιουργήσει και να ξεπεράσει τα σύνορα της Κύπρου. 

Διαβάστε όλη την περιδιάβασή μας στην επιχειρηματική ύπαιθρο στο ΙΝ Business που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Δειτε Επισης

ΙΚυ: Πείραμα στο CERN για κοσμικές ακτίνες και επιπτώσεις τους σε μοντέλο Γης
Mall of Cyprus: Στρατηγικές αλλαγές, νέοι tenants και brands-Τέλος εποχής για K Cineplex
Παρουσίαση σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών στα μέλη του ΣΙΠΕΚ από την ΟΕΒ
Ν. Χριστοδουλίδης για τερματικό: Δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ στην CPP-Metron… Σχέδιο β' για τον «Προμηθέα»
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
ECM και Metric Capital πωλούν το πλειοψηφικό ποσοστό της FAMAR στη MidEuropa
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο
Αναγνώριση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ΤΕ.Ε.ΝΣ στη Χίο από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας