Χαρδούβελης: Φοβήθηκα και έβγαλα λεφτά στο εξωτερικό

Τον Ιούνιο του 2012 «φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» και «μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου» δήλωσε τη Δευτέρα ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Σε συνέντευξη του στο Star ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στις δραστηριότητές του, ενώ εμφανίστηκε ενοχλημένος από το γεγονός ότι ενημερώθηκε για το έγγραφο Νικολούδη από μια εφημερίδα και όχι από την Βουλή.

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» παραδέχτηκε, επαναλαμβάνοντας ότι «τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα».

Αναφερόμενος στις μεταφορές μικρών χρηματικών ποσών, ο κ.Χαρδούβελης είπε ότι «τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet».

«Έχω μεταφέρει και χρήματα στην Ελλάδα, με αυτά αγόρασα το σπίτι μου. Η ζωή μου είναι καθρέφτης» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε στον ANT1 πως προκύπτει «θέμα ηθικής τάξης».

«Εδώ υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης περισσότερο, μιας και κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να μεταφέρει τα κεφάλαιά του όπου θέλει, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα ηθικής τάξης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

από in.gr

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025